Turun terrori-iskun vahingonkorvauksiin liittyvässä epäillyssä huijauksessa nostettiin syytteitä muun muassa törkeästä petoksesta

Ihmiset muistivat puukotusiskun uhreja Turun kauppatorilla elokuussa 2017. Janne Koivisto

STT

Turun vuoden 2017 terrori-iskuun liittyvässä epäillyssä vahingonkorvaushuijauksessa on nostettu syytteitä, kertoo syyttäjä. Syytteet nousivat törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä.

Puukotuksessa haavoittunut HassanZubier on jo aiemmin myöntänyt syyttäjälle, että yritti saada oikeudettomia korvauksia Valtiokonttorista.

Zubier meni auttamaan elokuussa 2017 Turun joukkopuukotuksen ensimmäistä uhria, päätyi itse useiden veitseniskujen kohteeksi ja joutui pyörätuoliin.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi Zubierin olevan oikeutettu vajaan tuhannen euron korvaukseen kuukaudessa siihen asti, kunnes täyttää 65 vuotta. Näin hänelle olisi maksettu korvauksia lähes 20 vuoden ajan. Valtiokonttorin tekemissä selvityksissä ilmeni, ettei ruotsalainen Zubier ollut työskennellyt ambulanssifirmassa niinä ajanjaksoina, mihin todistuksessa viitattiin.

Zubierin asiamiehenä toiminut oikeustieteen tohtori Ari Huhtamäki sanoi vuonna 2018, että Zubier on perustellut tekoaan huonolla taloudellisella asemalla.

Zubieria ja yhtä muuta ihmistä vastaan nostettiin lisäksi syyte rahankeräysrikoksesta. Epäilty rikos on syyttäjän mukaan tapahtunut joulukuun 2017 lopun ja elokuun 2018 lopun välisenä aikana ja se liittyy myös Turun terrori-iskuun.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut