Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ruohikkopalovaroitus on annettu – Keski-Suomen pelastuslaitos joutunut silti sammutustöihin

arkistokuva. Risto Hämäläinen

Eriikka Hienola

Ilmatieteen laitos on antanut ruohikkopalovaroituksen eteläiseen Suomeen. Varoitus koskee muun muassa Keski-Suomen maakuntaa.

Ruohikkopalovaroituksen aikaan nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää, sillä se leviää helposti. Heinikko on tällä hetkellä kuivaa, ja tuuli voi sytyttää kipinästä nopeasti suurenkin maastopalon.

Torstaina Keski-Suomen pelastuslaitos sammutti maastopalon luhankalaisessa mökkirannassa. Palo ei ehtinyt levitä kuin muutamien aarien kokoiselle alalle, mutta se ehti uhata mökkiä ja muita rakennuksia. Pelastuslaitoksen mukaan palo sai alkunsa rantaan tehdystä nuotiosta, joka oli jätetty oman onnensa nojaan eikä sammutuksesta ollut huolehdittu.

Jämsässä Hallin suunnalla Eväjärventien varressa paloi vajaat puoli hehtaaria maastoa. Tuli ei uhannut rakennuksia. Tässäkin tapauksessa palo sai alkunsa ihmisen tekosista – pelastuslaitoksen mukaan paikalla oli poltettu roskia. Ilmoituksen maastopalosta teki ohikulkija.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut