Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Puolustusministeriö: Puolustusvoimien ex-komentaja Jarmo Lindberg rikkoi karenssisopimuksen ehtoja – ministeriö pitää sopimusrikkomusta vakavana

Jaakko Närhi

Puolustusministeriön torstaina valmistuneen selvityksen mukaan Puolustusvoimien entinen komentaja, kenraali (evp.) Jarmo Lindberg on rikkonut karenssisopimuksensa ehtoja, valtioneuvosto tiedottaa.

Lindberg ja  puolustusministeriö solmivat karenssisopimuksen Lindbergin siirryttyä reserviin heinäkuussa 2019. Sopimus oli voimassa tammikuun 2020 loppuun. Karenssisopimusten tavoitteena on yleisen luottamuksen säilyminen  viranomaisen puolueettomaan, lailliseen ja hyvän hallinnon mukaiseen  toimintaan.

Selvityksen mukaan Lindberg on tehnyt yrityksensä  perustamisilmoituksen kaupparekisteriin 9.1.2020. Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt yhtiön kaupparekisteriin 16.1.2020.

Karenssisopimukseen sisältyvä rajoitusaika edellyttää sopimuksen  allekirjoittaneelta virkamieheltä kirjallista ilmoitusvelvollisuutta uuden työn  tai elinkeinotoiminnan aloittamisesta karenssisopimuksen toiselle osapuolelle,  eli tässä tapauksessa puolustusministeriölle. Tällaista ilmoitusta Lindberg ei ole ministeriölle toimittanut tammikuun aikana.

Näin ollen Lindberg on rikkonut karenssisopimuksen ilmoitusvelvollisuutta koskevaa sopimusehtoa.

Puolustusministeriö pitää sopimusrikkomusta vakavana ja Lindbergin ilmoitusvelvollisuuden laiminlyöntiä moitittavana.

Valtioneuvoston tiedotteessa kuitenkin todetaan, että Lindberg on perustanut yrityksensä karenssisopimuksensa voimassaoloajan lopulla, joten mahdollinen karenssiaikakin olisi muodostunut hyvin lyhyeksi, enintään kolmen viikon mittaiseksi. Myöskään tosiasiallista liiketoimintaa ei aloitettu karenssiaikana. Näistä syistä puolustusministeriö ei pidä välttämättömänä vaatia Lindbergiltä karenssisopimuksen mukaista sopimussakkoa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kansliapäällikkö Juusti: Ex-komentaja Lindberg ei ole saanut karenssisopimuksesta lainkaan korvauksia valtiolta
    18.4.2020 15:25

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut