Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ruohikot roihuavat ympäri maakuntaa – jokainen paloista syttyi, kun tuli karkasi ihmiseltä

Ruohikkopaloja on sammutettu tiistaina eri puolilla Keski-Suomea. Arkistokuva. Risto Hämäläinen

Eriikka Hienola

Keski-Suomen pelastuslaitos on sammuttanut tiistai-iltapäivän aikana useita ruohikkopaloja eri puolilla maakuntaa.

Mittavin tulipalo syttyi Pihtiputaalla, jossa Riekkoperäntiellä tehdystä kulotuksesta tuli levisi autiotaloon ja saunarakennukseen. Noin sataneliöinen talo ja kymmenneliöinen saunarakennus paloivat maan tasalle.

Henkilövahinkoja palossa ei sattunut. Pelastuslaitos sai tiedon palosta Pihtiputaan Riekkoperäntiellä kello 16.39.

Kuhmoisissa Mäntysaarentiellä palo lähti mökin pihapiirissä olleesta nuotiosta ja levisi noin 30 x 30 metriä kokoiselle alueelle. Pelastuslaitoksen mukaan pihapiirin rakennukset olisivat voineet olla uhattuna, mutta palo saatiin nopeasti haltuun ja sammumaan. Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta puoli neljän aikaan iltapäivällä.

Vain hetkeä myöhemmin tuli levisi kulotuksesta Kaikontien varressa Kuhmoisissa. Paloalue oli noin 100 x 20 metriä, mutta pelastuslaitos kertoi, että tuli saatiin hallintaan. Henkilövahinkoja kummassakaan Kuhmoisten palossa ei sattunut.

Iltapäiväneljän aikaan tuli karkasi risujenpoltosta Keuruulla Niemelänkujalla. Roskienpolttaja sai avukseen naapurit, jotka saivat palon haltuun, pelastuslaitos kertoo. Tuli levisi vajaan puolen hehtaarin alalle pihapiiriin, mutta ei ehtinyt vaurioittaa rakennuksia.

Aiemmin iltapäivällä Saarijärvellä Linnan kylällä kärähti kolmisen kymmentä neliötä ruohikkoa. Palo oli lähtenyt roskienpoltosta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut