Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

THL:n tiedossa olevia koronakuolemia Suomessa 90 – tehohoidossa on 70 potilasta, ministeriö ja THL eivät ohjeista maskien käyttöön

Uusia varmistettuja tartuntoja on perjantaina kerrottuihin tietoihin lisäystä 192 tartuntaa. Lehtikuva / Jussi Nukari

STT

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedossa olevia koronaviruksen aiheuttamia kuolemia on Suomessa nyt 90. Lukema on noussut eilisestä perjantaista kahdeksalla ihmisellä. THL muistuttaa verkkosivuillaan, ettei luku kata tällä hetkellä kaikkia sairaaloiden ulkopuolisia kuolemantapauksia.

THL:n tiedossa olevista kuolemista 61 on Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueella. Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) erityisvastuualueella on 20 kuolemantapausta ja Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) erityisvastuualueella viisi. Oulun yliopistollisen sairaalan (Oys) ja Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) erityisvastuualueilla on kummassakin kuollut kaksi ihmistä.

Kolme vähemmän tehohoidossa kuin eilen

Tehohoidossa on THL:n tietojen mukaan 70 potilasta. Se on kolme vähemmän kuin perjantaina. Tehohoitopotilaista 47 on Hyksin alueella. Tyksin, Kysin ja Oysin alueilla on jokaisessa seitsemän tehohoitopotilasta. Taysin alueella tehohoidossa on kaksi potilasta. Taysin alueella koronavirustartunnan vuoksi on sairaalahoidossa yhteensä vain seitsemän potilasta.

Suomessa on nyt varmistettu 3  681 koronavirustartuntaa. Yhteensä Suomessa on testattu noin 55  600 potilasta.

Helsingissä eniten tartuntoja

Kunnittain eniten tartuntatapauksia on Helsingissä, missä varmistettuja tapauksia on 1  346. Sen jälkeen tulevat kaksi muuta pääkaupunkiseudun suurkaupunkia, Espoo ja Vantaa. Espoossa varmistettuja tartuntatapauksia on 358 ja Vantaalla 274. Muista isoista kaupungeista Tampereella tartuntoja on 99, Turussa 98, Jyväskylässä 87 ja Oulussa 80.

Varmistetuista tartunnoista 52 prosenttia on naisilla ja 48 prosenttia miehillä. Ikäryhmittäin tartuntoja on eniten 50–59-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa on 756 varmistettua tapausta.

Kuolleiden luvuissa on viivettä erityisesti hoivakotien kohdalla.

Ministeriö ja THL eivät ohjeista maskien käyttöön

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja sosiaali- ja terveysministeriö (STM) eivät anna ohjeistusta tai yleistä suositusta käyttää hengityssuojaimia tai kangasmaskeja julkisella paikalla liikuttaessa.

Ministeriö ja THL kertoivat yhteisestä linjauksesta tänään tiedotteessa. Syynä tähän on niiden mukaan keskustelu, jota asiasta on käyty tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa.

THL:n ja STM:n mukaan laajamittainen kangassuojien käyttö voi johtaa valheelliseen turvallisuuden tunteeseen.

Vielä tämän viikon tiistaina THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta kertoi kuitenkin suosittelevansa kankaisen maskin käyttämistä julkisilla paikoilla.

Aiheeseen liittyvää

  1. Husin infektiotautien ylilääkäri Ylellä: Uudenmaan eristäminen onnistui tarkoituksessaan
    18.4.2020 11:03

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut