Raju ulosajo Rantaväylän rampilta: auto lunastukseen, kuski sairaalaan

Pelastuslaitos sai ilmoituksen ulosajosta torstaina kello 21.56. Heikki Kärki

Eriikka Hienola

Jyväskylän Rantaväylällä Vaajakosken moottoritien niin kutsutussa ympyrärampissa sattui raju ulosajo torstai-iltana. Kuljettaja ollut mies pystyi kävelemään onnettomuuden jälkeen, mutta hänet vietiin jatkotutkimuksiin sairaalaan.

Pelastuslaitoksen mukaan henkilöauto suistui tieltä ja törmäsi puuhun. Auto pysyi pyörillään, mutta rampin ulkokurvissa ollut puu katkesi törmäyksen voimasta ja auto vaurioitui lunastuskuntoon. Silminnäkijöiden mukaan tumman, mahdollisesti farmarimalisen henkilöauton keulaosa vaurioitui pahoin.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman ennen iltakymmentä. Ensitietojen mukaan ulosajossa olisi ollut osallisena myös pakettiauto, joten pelastuslaitos lähti liikkeelle keskisuuren onnettomuuden vasteella.

Poliisi tutkii ulosajon syytä. Arvion mukaan kyseessä on ollut liian suuri tilannenopeus. Lämpötila oli torstaina illansuussa vielä plussan puolella.

Pohjoisen suunnasta ajettaessa ja käännyttäessä Vaajakosken moottoritielle tekee ramppi pitkän, oikealle kääntyvän ympyrän.

Pohjoisesta tultaessa (kuvassa oikealta) Vaajakosken moottoritielle (kuvassa vasemmalle alaviistoon) pääsee ympyrän muotoista lenkkiä pitkin. Ilmakuva vuodelta 2014. Marko Kauko

Keski-Suomen pelastuslaitoksella oli torstai-iltana myös toinen ulosajotehtävä. Hetkeä aiemmin Viitasaarella Kolkuntiellä henkilöauto suistui niinikään tieltä. Kuljettaja oli päässyt omin voimin autosta tulos.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.