Etelä-Koreassa hallituspuolue voittoon – äänestysprosentti korkein vuosikymmeniin koronakriisistä huolimatta

Yli 66 prosenttia äänioikeutetuista osallistui vaaleihin. LEHTIKUVA/AFP

STT

Etelä-Koreassa hallitseva demokraattinen puolue on voittanut parlamenttivaalit. Puolue on saanut yli puolet paikoista 300-paikkaisessa parlamentissa.

Presidentti Moon Jae-inin ja hänen puolueensa suosioon on vaikuttanut se, miten maa on onnistunut rajoittamaan koronaviruksen leviämistä. Vielä muutama kuukausi sitten Moonin asemaa uhkasivat skandaalit vallan väärinkäytöstä sekä hidas talouskasvu.

Asiantuntijoiden mukaan luottamusta Moonin hallintoon on myös kasvattanut niin sanottu koronavirusdiplomatia. Etelä-Korea on esimerkiksi toimittanut koronavirustestejä ainakin 20 maahan.

Äänestyspaikoilla mitattiin kuume

Äänestysprosentti oli koronakriisistä huolimatta maan parlamenttivaalien korkein sitten vuoden 1992. Yli 66 prosenttia äänioikeutetuista osallistui vaaleihin.

Äänestyspaikoilla noudatettiin tiukkoja turvatoimia, ja jokaisen äänestäjän kuume mitattiin. Jokainen, jolla oli lämpöä, ohjattiin äänestämään erilliseen koppiin, joka desinfioitiin jokaisen äänestäjän jälkeen. Kaikki käyttivät kasvomaskeja sekä käsineitä ja pysyivät jonoissa vähintään metrin päässä muista.

Etelä-Koreassa on todettu vajaat 11  000 koronatartuntaa. Viruksen seurauksena on kuollut yli 220 ihmistä. Etelä-Koreaa on pidetty virustaistelun mallimaana, sillä se sai nopeilla ja laajoilla toimillaan epidemian nopeasti kuriin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut