Laulajattaren painajainen: jo toinen someahdistelija naisen elämää häiritsemässä

Laulaja, muusikko Johanna Kuvaja on jo toistamiseen joutunut somestalkkerin uhriksi. Hän on tehnyt jälkimmäisestä tapauksesta rikosilmoituksen. Johanna Kuvajan kotialbumi

Seppo Pänkäläinen

Koronavirusepidemia peittää alleen monia asioita. Yksi niistä on ihmisten huono käytös, jopa ahdistelu, ja siitä aiheutuva ahdistus.

Yksi kärsijöistä on tamperelainen laulaja Johanna Kuvaja, joka on joutunut jo toisen kerran ahdistelijan uhriksi.

– Tein nyt rikosilmoituksen poliisille tästä tuoreemmasta stalkkerista, joka on häirinnyt mua netin kautta jo useita kuukausia.

Tarinan alku saattaa olla monille vastaavan kokeneille tuttu.

– Hän kirjoitti joskus kannustavan ja kivan viestin minulle. Kiitin häntä kohteliaasti, kuten olen tehnyt tuhansille muillekin ihmisille, jotka ovat kommentoineet esimerkiksi musiikkiani. Hän kuitenkin alkoi kuvitella jotain muuta kiitoksistani, ja alkoi lähettää vihaisia viestejä, jos en katsonut hänen viestejään päivittäin. Lopulta jouduin blokkaamaan hänet. Tämän jälkeen mies alkoi tehdä feikkiprofiileja, joiden kautta hän alkoi lähettää uhkausviestejä, sekä haukkumaan minua.

– Blokkasin nämä hänen uudet feikkiprofiilinsa sitä mukaa, kun viestejä tuli eri somekanavilleni, mutta mikään ei auttanut. Lopulta kerroin ottavani yhteyttä poliisiin, ja mies kertoi, että hän lupaa käyttäytyä, jos en blokkaisin häntä enää. Hän kun kuulemma vain tykkää mun musiikistani niin paljon.

Tämän keskustelun jälkeen mies käyttäytyi vähän aikaa asiallisesti, mutta sitten Kuvaja alkoi jälleen saada uhkaavia vaatimuksia, jos hän ei ollut katsonut miehen viestejä vähään aikaan.

– Hän alkoi haukkua minua netissä. Turhaan yritin selittää, että saan satoja viestejä miehiltä päivässä, ja että minulla on muutakin elämää kun vastailla miesten viesteihin joka päivä. Hän ei tätä ymmärtänyt, vaan kertoi, että hän ei ole ”kuka tahansa muu mies”. Niinpä blokkasin hänet jälleen, ja taas hän alkoi tehdä feikkiprofiileja. Niissä hän alkoi uhkailla tulevansa Tampereelle ja ”maksattaa minulla takaisin kaiken pahan, minkä olen hänelle tehnyt”.

Kolmen lapsen äitinä Johanna Kuvaja on nyt tehnyt miehestä rikosilmoituksen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut