Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Radio Keskisuomalaisen juontaja Jari Lindström, 38, on innoissaan paikallisradion palauttamisesta paikkakunnalle

Jyväskyläläinen Jari Lindström haluaa päästä mukaan ihmisten arkeen ja kertoa siitä tarinoita.

Riikka Minkkinen

Radio Keskisuomalaisen juontajakaartiin liittyy monelle jyväskyläläiselle tuttu nimi, kun Jari Lindström, 38, aloittaa radion arki-iltapäivien juontajana maanantaista keskiviikkoon.

Lindström kertoo kasvaneensa fyysisesti paikallisradion varjossa asuessaan teini-ikäisenä Tourulassa vanhan radiotalon vieressä.

– Halusin aina nuoresta asti työskentelemään radioon. Onnekkaiden sattumien kautta päädyin lukemaan vuonna -99 mainoksia ja tiedotteita vanhaan Radio Jyväskylään.

Vuodesta 2000 Lindström teki juontajan ja toimittajan töitä Ylellä Radio Keski-Suomessa ja tämän jälkeen jälleen Radio Jyväskylässä. Viimeisimpänä hän on työskennellyt Ylen Radio Suomessa. Yhteensä radiota on takana kymmenen vuotta.

Lisäksi Lindström tunnetaan työstä JYPin myynti- ja markkinointijohtajana sekä tämän hetkisestä UIT:n myyntijohtajan pestistä, joka jatkuu radion teon ohella.

Radio Keskisuomalaisen päätoimittaja Henri Bergin kanssa Lindströmillä on pitkä historia lähtien siitä, kun hän palkkasi itse aikoinaan Bergin Radio Jyväskylään.

– Jossakin vaiheessa Henkka rupesi laittamaan viestiä, että olisi halua saada meikäläinen mukaan remmiin. Kun tähän löytyi käsittämättömän hyvä tiimi tuli fiilis, että haluan olla mukana palauttamassa nimenomaan paikallista radiota keskisuomalaisille kuulijoille.

Paikallisradiossa Lindströmiä kiehtoo, että siinä ollaan valtakunnan radiota enemmän läsnä ihmisten arjessa.

– Hienous on, että pääset hengittämään kuulijoiden kanssa samaa rytmiä päivässä. Olet ihmisten arjessa mukana omassa roolissasi, Lindström kuvaa.

Juontaja pitää asioiden katselusta ehkä vähän hullunkurisestakin vinkkelistä.

– Haluan tuoda kuulijoille hyvää mieltä, iloa ja hyvää fiilistä. Heittäydyn rohkeasti erilaisiin asioihin ja en pelkää nauraa itselleni. Haastan myös itseäni siinä, että persoonallisuus tulee esiin.

 

Lindström asui lapsuutensa Lapissa, mutta on viihtynyt Jyväskylässä muutamia syrjähyppyjä lukuun ottamatta jo 30 vuotta.

– Olen hengittänyt tämän kaupungin tahtiin koko aikuiselämäni. Jyväskylä on minulle äärimmäisen merkityksellinen ja tärkeä paikka.

Kolmen lapsen isälle tärkeitä asioita elämässä ovat urheilu, vaeltaminen, matkustelu, musiikki, ruoanlaitto ja kulttuuri.

Lindström on tehnyt myös kuunnelmia, mainoksia, ääninäytellyt sekä ollut nuorempana mukana teatteriryhmissä, kuten Pahnanpohjimmaiset sekä improvisaatioteatterikokoonpanoissa ja musikaaleissa.

Viime aikoina teatterin tekijä on noussut lavalle Riihivuoren Teatterissa ja Miesten ilta -esityksessä sekä käsikirjoittanut kohtauksia UIT:lle.

– Tarinankerronta kiehtoo eri muodoissa. Radio on siinä yksi mahtavampia välineitä ihmisten arjessa elämisen kanssa. Tämäkin kaupunki pitää sisällään paljon erilaisia tarinoita päivittäin. Niitä on kiva seurata ja kertoa eteenpäin, Lindström miettii.

Hyvin tehdyssä radiossa on Lindströmin mukaan paljon samaa kuin siinä, mistä hän pitää lavalla olemisessa.

– Myös suorassa lähetyksessä ei voi ottaa asioita uudestaan. Samalla tavalla kuin lavalla pienet eleet näkyvät radiossa pienet painotukset kuuluvat. Taianomaisuus on siinä, että kuulijat pitää pystyä vangitsemaan pienillä eleillä.

Uusi radiokanava

Tämä tiedetään nyt

Mediatalo Keskisuomalaisen uusi radiokanava Radio Keskisuomalainen aloittaa taajuudella 95,9 näillä näkymin toukokuussa. Koronavirus­epidemia saattaa myöhentää alkamisaikaa.

Päätoimittaja Henri Berg juontaa itse pääosan aamulähetyksistä. Bergin lisäksi juontajina toimivat Jari Lindström, Ilkka ”Ile” Jokinen ja Lotta Merenmies.

Radiouutiset toimittaa sanomalehti Keskisuomalaisen toimitus.

Radion toimitilat on rakennettu Keskisuomalaisen toimitaloon Jyväskylän Aholaitaan. Radiostudiot ovat tekniikkaa lukuun ottamatta valmiit.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut