Öljyntuottajamaat sopuun tuotantoleikkauksista – Meksiko vielä ulkopuolella

Öljyn hinta on pudonnut pohjamutiin hintasodan ja koronaviruspandemian seurauksena. LEHTIKUVA / AFP

STT

Keskeiset öljyntuottajamaat ovat päässeet sopuun tuotantoleikkauksista, kertoo öljynviejämaiden järjestö Opec. Leikkausten tarkoituksena on hillitä öljyn hinnan laskua.

Tuotantoa on määrä vähentää yhteensä kymmenen miljoonaa tynnyriä päivässä touko-kesäkuussa. Loppuvuonna leikkaus olisi kahdeksan miljoonaa tynnyriä päivässä.

Meksiko on toistaiseksi jättäytynyt sopimuksen ulkopuolelle, mutta tullakseen voimaan päätös tarvitsee myös sen tuen. Uutistoimisto Bloombergin mukaan Meksikolta vaaditaan 400  000 tynnyrin tuotantoleikkauksia päivässä, mihin maa ei Opecin isännöimässä kokouksessa suostunut. Myöhemmin Meksikon energiaministeri Rocio Nahle Garcia tviittasi, että maa voisi vähentää tuotantoa 100  000 tynnyrillä.

Öljyn hinta on pudonnut pohjamutiin hintasodan ja koronaviruspandemian seurauksena. Myöhemmin tänään Saudi Arabia isännöi G20-maiden energiaministerien virtuaalikokousta, jonka aiheina ovat myös öljyntuotanto ja koronakriisi. Opecin on määrä arvioida tilannetta ja leikkausten vaikutuksia kokouksessa 10. kesäkuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut