Televisiosta ja sanomalehdistä tärkein ja luotettavin koronatieto – Sanomalehtien liiton kysely: Yli puolet suomalaista katsoo, että koronauutisia on jo liikaa

Nuorille aikuisille sanomalehdet ovat tärkein ja luotettavin koronauutisoinnin lähde. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT

Suomalaiset ovat sitä mieltä, että televisio ja sanomalehdet ovat tärkeimmät ja luotettavimmat tiedonlähteet koronauutisoinnissa. Asia käy ilmi kyselytutkimuksesta, jonka tilasi Sanomalehtien liitto.

Vastaajat katsovat, että koronaviruksen vaikutuksista yhteiskuntaan ja vastaajan omaan elämään kertovat luotettavimmin televisio ja sen verkkopalvelut sekä digitaaliset ja painetut sanomalehdet.

Televisio on erityisesti yli 55-vuotiaille tärkein ja luotettavin koronauutisoinnin lähde. Nuorille aikuisille taas sanomalehdet ovat tärkein ja luotettavin koronauutisoinnin lähde. Nuoret aikuiset arvostavat tietolähteenä myös sosiaalista mediaa.

Kolmanneksi tärkeimmiksi koetaan radiokanavat. Luotettavuuden osalta kolmanneksi sijoittuivat viranomaisten verkkosivut.

Tuloksista niin ikään ilmenee, että yli puolet aikuisista pitää koronauutisten määrää jo liiallisena.

<Company>IROResearchin</Company> tekemään tutkimukseen osallistui maalis-huhtikuun vaihteessa kuluttajapaneelissa tuhat suomalaista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut