Pyöräilijä menehtyi kolarissa Jyväskylän Puistokadulla – poliisi pyytää havaintoja kohtalokkaista tapahtumista

Onnettomuus tapahtui tässä paikassa lauantaina. Puistokatua alas kulkeva pyöräliikenne on ohjattu kadun toiselle puolelle. Risto Aalto

Heikki Kärki

Polkupyörällä Jyväskylän Puistokadulla ajanut mies menehtyi yhteentörmäyksessä henkilöauton kanssa saamiinsa vammoihin. Onnettomuus tapahtui lauantaina iltapäivällä hieman ennen kello yhtä, kun Taulumäen suunnasta Puistokatua alas laskenut mies törmäsi hänen eteensä kääntyneen valkoisen katumaasturin kylkeen Puistokadun ja Kappelikadun risteyksessä.

Pyöräilijä ajoi kulkusuunnassa Puistokadun vasemman puolen kevyen liikenteen väylää, vaikka pyöräilijöiden keskustaa kohti kulkeva liikenne on ohjattu tapahtumapaikalla Puistokadun oikealle puolelle. Katumaasturin mieskuljettaja ajoi myös Taulumäen suunnasta ja kääntyi vasemmalle Kappelikadulle. Autossa ei ollut matkustajia.

Keskustan suuntaan kulkeva pyöräliikenne ohjataan kylteillä Puistokadun oikealle puolelle. Risto Aalto

Pyöräilijä oli törmäyksen jälkeen tajuissaan ja keskustelukykyinen, mutta menehtyi vammoihinsa myöhemmin samana päivänä Keski-Suomen keskussairaalassa. Tapahtumia tutkitaan kuolemantuottamuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena, josta kolarin kumpikin osapuoli on tässä vaiheessa epäiltynä.

Sisä-Suomen poliisi pyytää tapahtumaan liittyen silminnäkijähavaintoja, joita voi soittaa puhelinnumeroon 0295 414811. Numerossa on vastaaja, johon voi jättää viestin. Havaintoja voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.