Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

THL: Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 25 ihmistä – sairaalahoidossa 187 potilasta

Mika-Matti Taskinen, Minna Pulli /STT

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 25 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Sairaalahoidossa on 187 potilasta, joista tehohoidossa 73.

Koronavirukseen kuolleiden määrä nousi vuorokaudessa viidellä, sillä perjantaina kuolleiden kokonaismäärä oli 20.

Kuolleista 17 on Helsingin yliopistollisen sairaalan (Hyks) ja kuusi Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) erityisvastuualueelta. Oulun yliopistollisen sairaalan (Oys) ja Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) erityisvastuualueilla on kummassakin kuollut virukseen yksi ihminen.

Uusista kuolemantapauksista neljä tapahtui Hyksin ja yksi Kysin erityisvastuualueella.

Testattuja näytteitä on 29 000 ja laboratoriovarmistettuja tapauksia 1 882.

Tartuntojen määrä on noussut eilisestä 267 tartunnalla. THL tähdentää, että tänään ilmoitetut uudet tartuntatapaukset jakautuvat takautuvasti usealle aikaisemmalle päivälle.

Ikä on tiedossa 19 kuolleen osalta, ja kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta. Suurin osa Suomessa kuolleista on ollut iältään 71–90-vuotiaita.

Tartuntojen todellinen määrä Suomessa on todennäköisesti huomattavasti suurempi, sillä testauskapasiteetti on ollut rajallinen. THL:n mukaan noin 2 500 näytettä voidaan tällä hetkellä testata päivässä ja testauskapasiteettia kasvatetaan mahdollisimman nopeasti.

– Lähiviikkojen aikana testauskapasiteetti saadaan nostettua yli 4 000 näytteeseen päivässä, THL kertoo sivuillaan.

Näytteitä otetaan vielä ensisijaisesti potilailta, joilla on vakavia hengitystieinfektion oireita sekä terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunnalta.

THL:n mukaan jatkossa esimerkiksi yhteiskunnan kannalta "kriittisiä toimijoita" voidaan testata matalammalla kynnyksellä.

– Näin voidaan paremmin varmistaa huoltovarmuuden ja viranomaistoiminnan jatkuvuutta, verkkosivuilla sanotaan.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) kertoo, että sairaanhoitopiirin alueella on varmistunut 65 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä tartuntoja on Husin mukaan todettu alueella nyt 1 012. Hus päivittää tietojaan päivittäin aina edellisen päivän osalta. 

Luku poikkeaa THL:n ilmoittamista, joiden mukaan Uudellamaalla olisi 1 158 todettua tartuntaa.

Koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi Uudenmaan maakunta eristettiin muusta Suomesta viikko sitten. Maakuntaraja on suljettuna ainakin vielä noin kaksi viikkoa eli 19. huhtikuuta asti.

Aiheeseen liittyvää

  1. Varmistettuja koronatartuntoja Suomessa nyt 1 882 – Keski-Suomessa viisi uutta todennettua tartuntaa
    4.4.2020 10:04

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut