Loistouutisia perheille: Jyväskylä aloittaa ruokakassien jakamisen peruskoululaisille

Satu Kakkori

Jyväskylän peruskoululaisille aletaan ensi viikolla jakaa ruokakasseja. Taustalla on hallituksen päätös jatkaa opetuksen rajoituksia koko maassa ainakin 13. toukokuuta saakka.

Jyväskylässä systeemiä rakennetaan parhaillaan kiivaaseen tahtiin. Kylän Kattauksen liikelaitosjohtaja Tuija Sinisalo ei vielä torstaina osannut tarkentaa, mitä kassi sisältää. Pääperiaate on, että kassin arvo 20 euroa vastaa kuukauden oppilasaterioiden elintarvikkeiden arvoa. Kouluruoka-annos valmistetaan Jyväskylässä noin kahdella eurolla.

Kassin sisältö tulee olemaan pääasiassa kuivamuonaa, mutta mitä, se tarkentuu Sinisalon mukaan lähipäivinä.

Ruokakassit tullaan jakamaan kouluilta ensi viikosta alkaen muutamana päivänä kuukaudessa. Ainakin alakoululaisten ruokakassin hakijaksi suositellaan huoltajaa, koska kassi painaa jonkin verran. Jakelupisteitä ei tule joka koululle, vaan ne järjestetään eri puolille kaupunkia alueellisesti. Jakelu järjestetään mahdollisuuksien mukaan ulkona ja rytmitetään oppilasmäärä ja kokoontumisrajoitukset huomioiden.

Kouluruoan tarjoamista ja ruokakassien tai -rahan jakamista on käynnistetty useissa kunnissa ja kaupungeissa. Jyväskylässä myös lukio- ja toisen asteen koulutusta järjestävä Gradia aloittaa ruoanjakelun ensi viikolla opiskelijiolleen. Ruokaa jaellaan tiistaisin 6.4. alkaen Jyväskylässä Viitaniemessä ravintola Oppilikassa kello 14–16 ja Jämsässä ravintola Kahvelissa klo 14–15. Tarjolla on jäähdytettyjä ruoka-annoksia sekä leipää ja levitettä. Opiskelijaruokailuun oikeutettuna opiskelijana saat Kela-korttia vastaan yhdellä noutokerralla viisi ruoka-annosta. Ruokaa ei voi hakea toisen henkilön puolesta.

Jyväskylän normaalikoulu puolestaan aloitti ruokapussien jakamisen jo torstaina.

Jyväskylän peruskoululaisten ruokajakelun yksityiskohdista tiedotetaan koulukohtaisesti ensi viikon alussa.

 

Opiskeluun liittyvät tapaturmat korvataan

Jyväskylän perusopetuspalveluissa on myös tarkennettu poikkeusoloissa koulunkäyntiin liittyvien, kotona tapahtuvien tapaturmien käsittelyohjetta. Jos lapselle sattuu koulutehtäviin liittyen tapaturma kotona, tulee tarvittaessa hakeutua hoitoon ja lisäksi olla viipymättä yhteydessä kouluun Wilman välityksellä. Tapaturma kirjataan vakuutuskäsittelyä varten koululla ja tapaturmaan liittyvät dokumentit tulee toimittaa kouluun mahdollisuuksien mukaan sähköisessä muodossa. Tästä ohjeistetaan huoltajia tarkemmin koululta, kun ilmoitus tapaturmasta on saapunut koululle.

Poikkeusoloissa perusopetusta tarjotaan lähiopetuksena edelleen 1-3 luokkien, erityisen tuen päätöksen saaneille, pidennetyn oppivelvollisuuden ja valmistavan opetuksen oppilaille. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäri jatkuu Jyväskylän kaupungin perusopetuksen kouluilla toistaiseksi. Jälkkäri-maksua ei peritä ajalla 18.3.–13.5.2020, jos lapsi ei osallistu toimintaan. Toiveena kuitenkin on hallituksen linjauksen mukaisesti, että lapsi jäisi kotiin, jos siihen on mahdollisuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.