Yle: Jyväskylän kaupungin vanhustenhuollon työntekijällä koronatartunta – asiaa ei ole vahvistettu edes työkavereille, jotka pelkäävät nyt levittävänsä virusta

Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palvelujen palvelujohtaja Maarit Raappana ei vahvista asiaa yksityisyydensuojan vuoksi. Pirjo Nenola

Heli Kiukkonen

Jyväskylän kaupungin vanhustenhuollon kotihoidon työntekijä on saanut koronavirustartunnan, kertoo Yle. Yle on saanut tiedon sairastuneen lähipiiristä.

Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden palvelujen palvelujohtaja Maarit Raappana ei vahvista asiaa yksityisyydensuojan vuoksi.

– Vaikka meillä olisi työntekijöissä koronavirukseen sairastuneita, emme voi asiasta tiedottaa, Raappana kommentoi Ylelle.

Kotihoidon päälliköt eivät Ylen mukaan ole vahvistaneet tietoa myöskään muille työntekijöille, jotka ovat pyytäneet tietoa tartunnasta. Kaupungin tiedotuslinja on herättänyt osassa henkilökuntaa pelkoa, sillä moni kotihoidon työntekijä pelkää nyt kantavansa koronavirusta oireettomana. Työntekijät toivoisivat koronavirustestausta ja tarvittavia toimenpiteitä, esimerkiksi karanteenia, koska he ovat päivittäin tekemisissä riskiryhmään kuuluvien, iäkkäiden asiakkaiden kanssa.

Raappanan mukaan terveydenhuollon viranomaiset ottavat henkilökohtaisesti yhteyttä altistuneisiin.

Ylen mukaan osa työntekijöistä ihmettelee, miksi kotihoidossa ei ole ryhdytty järeisiin toimenpiteisiin. Työntekijät vertaavat tilannetta viimeviikkoiseen tapaukseen, jossa jyväskyläläisen päiväkodin koronavirustartunnan jälkeen koko päiväkoti suljettiin ja henkilökunta sekä lapset määrättiin karanteeniin.

Yle on saanut tiedot kahdelta nimettömänä pysyttelevältä Jyväskylän kaupungin kotihoidon työntekijältä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut