"Yksi elämäni jännittävimmistä keikoista", sanoo tyhjässä jäähallissa Facebook-yleisölle esiintyneen Oliverin laulaja Jari Väyliö

Oliverin herrat eli basisti Lasse Hietala (oik.), laulaja-kitaristi Jari Väyliö, kitaristi Peter Miinala ja rumpali Tero Kaihola esiintyivät lauantaina 28.3. Hippoksen jäähallissa.

Juho Hämäläinen

Jyväskyläläinen rockyhtye Oliver soitti viime lauantaina varmasti yhden ikimuistoisimmista keikoistaan. Bändi esiintyi tyhjässä Jyväskylän jäähallissa, yleisön ollessa kotikatsomoissa. Konsertti Hippoksen kiekkopyhätöstä näytettiin suorana lähetyksenä Keskisuomalaisen Facebook-sivulla. Kiinnostusta Oliverin melodista suomirockia kohtaan riitti, sillä video on kerännyt jo yli 32 000 näyttökertaa.

– Tämä oli ilman muuta yksi urani jännittävimmistä keikoista. Ei yhtään yleisöä ja silti jännitti ihan sairaan paljon. Olihan se todella erikoinen asetelma. Onneksi olemme näiden veljiemme kanssa soittaneet niin paljon, että pystyimme tukeutumaan toisiimme ja annoimme mennä, myöntää laulaja Jari Väyliö.

 

Väyliö kuvailee keikkapäivän aamun tunnelmaa tyhjässä jäähallissa absurdiksi. Eikä ylimääräiseltä säädöltäkään vältytty.

– Jäähalli on tyhjänä aika aavemainen paikka. Meillä oli vielä heti alussa pieni haaste edessämme, sillä keikkabussimme takaovi hajosi niin, ettei sitä saanut auki. Luonnollisesti kaikki soittolaitteemme olivat bussissa. Miksaajamme kiipesi matkustamon puolelta pienestä luukusta tavaratilaan, jonka jälkeen rassasimme ovea pari tuntia auki. Siitä onneksi selvittiin ja sitten alettiin rakentaa lavaa.

 

Väyliö kehuu talkoovoimin kasatussa produktiossa olleen työryhmän henkeä.

– Kaikki olivat tosi innoissaan ja halusivat, että tästä tulee tosi hieno juttu. Se henki oli päällä koko päivän ajan.

Bändi oli etukäteen sopinut, ettei lavalle toimiteta kesken konsertin tietoja lähetyksen katsojamääristä.

– Halusimme keskittyä pelkästään esiintymiseen.

 

Suoraa videolähetystä kommentoi reilut 500 Facebookin käyttäjää. Kommenteista vain yksi oli Väyliön mukaan negatiivinen.

– Yleisesti tuntuu siltä, että tällaiset tapahtumat ovat juuri nyt aika tärkeitä juttuja ihmisille. Meidän muusikoiden roolina tässä hetkessä kun kansakuntaa koetellaan, on tuoda valonpilkahdusta pimeään tunneliin. Että päästään hetkeksi irti arjen murheista, Väyliö summaa.

Katso tallenne Oliverin jäähallikeikasta tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.