Poliisi varoittaa koronahuijareista Itä-Uudellamaalla, kohteena iäkkäät ihmiset – Keinoina muun muassa "koronatarkastukset" ja "ruokapalvelut"

Koronavirus on saanut ikäihmiset tähtäimeen ottaneita huijareita liikkeelle. Tiina Mutila

STT

Huijarit ovat hyödyntäneet koronaepidemiaa rikosten tekemiseen, Itä-Uudenmaan poliisi ilmoittaa.

Poliisin tietojen mukaan huijarit ovat tehneet muun muassa "koronatarkastuksia" ja tarjonneet ruokapalveluita. Itä-Uudellamaalla poliisin tiedossa on ainakin kaksi tekoa, joissa uhrien kotiin on menty asentamaan "koronasuodattimia" ja samalla anastettu käteistä, kultakelloja ja kultakoruja. Kohteena ovat pääasiassa olleet iäkkäät ihmiset.

– Kehotamme nyt kansalaisia valppauteen ja suhtautumaan terveellä epäluulolla, mikäli oven taakse ilmaantuu ihmisiä, jotka tarjoavat apuaan tai asiantuntemustaan korona-asioihin liittyen. Painotamme poliisista, että poliisit eivät tarjoa minkäänlaisia palveluja asunnon tarkastuksiin liittyen tai tee mitään koronatarkastuksia ovelta ovelle, rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisista sanoo tiedotteessa.

Poliisi kehottaa myös kiinnittämään huomiota tietoverkoissa tapahtuviin huijauksiin. Netissä on viime aikoina esiintynyt esimerkiksi olemattomien tuotteiden myyntiä ja toimituksiin liittyviä huijauksia, joissa koronaviruksen nimeä on hyödynnetty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.