Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

"Nelostietä parannettava" – Keskisuomalainen ja Etelä-Suomen Sanomat vaativat yksimielisesti pääkirjoituksissaan tieremontin kiirehtimistä

Molemmat maakuntalehdet korostavat sitä, että lainvoimainen tiesuunnitelma on voimassa vain ensi vuoden loppuun saakka. Armi Salonen

Heli Kiukkonen

Keskisuomalainen ja Etelä-Suomen Sanomat vaativat sunnuntain 22.3. pääkirjoituksissaan yksimielisesti, että Nelostietä on parannettava Hartolan ja Joutsan Oravakiven välillä ja että tieremontilla alkaa olla jo kiire.

– Nelostie on maamme tärkein ­tieyhteys Suomen etelä- ja pohjoisosien välillä. Se on elinkeinoelämän kuljetuksien tärkein runkoreitti ja myös matkailun ja työvoiman liikkumisen kannalta erittäin vilkas tie, Keskisuomalaisen pääkirjoituksessa huomautetaan.

Etelä-Suomen Sanomat pitää Hartolasta Oravakivensalmelle ulottuvaa noin 12 kilometrin osuutta suorastaan Nelostien häpeäpilkkuna.

– Se on kapea, mutkainen, vaarallinen eikä täytä liikenneturvallisuutensa puolesta valtakunnan eikä EU:n vaatimuksia, ESS kirjoittaa.

Keskisuomalaisen pääkirjoituksessa korostetaan, että tietyö olisi hyvää julkista elvytystä tilanteessa, jossa maan talous on nyt menossa voimakkaaseen lamaan.

– Suomi kaipaa koronakriisin helpotettua monenlaista elvytystä. Pääteiden kuntoonlaitto on tehokasta tulevaisuuteen investoimista.

Molemmat maakuntalehdet korostavat myös sitä, että lainvoimainen tiesuunnitelma on voimassa vain ensi vuoden loppuun saakka. Jos rakentamista ei aloiteta tämän vuoden aikana, uudistaminen palaa alkupisteeseensä.

– Urakan aika on nyt, jo talouden elvytyksenkin vuoksi, kirjoittaa ESS.

 

Keskisuomalaisen koko pääkirjoituksen voi lukea täältä.

Etelä-Suomen Sanomien pääkirjoitus on luettavissa täällä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Nelostietä on parannettava Hartolassa
    22.3.2020 1:59

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut