Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

EU kehotti suoratoistopalveluita luopumaan hd-laadusta: Etätyö, etäopetus ja eristys lisäävät internetin kuormaa huimasti

Koulusta kotiin jäänyt lapsi opiskeli tiistaina yhdessä etätöitä tekevän äidin kanssa kotonaan Helsingissä. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

STT-AFP

EU kehotti keskiviikkona suoratoistopalveluita luopumaan ohjelmiensa lähettämisestä hd-laatuisina, jotta internetin kuormitusta saataisiin vähennettyä. Verkon kuorma on kasvanut huimasti, kun ihmiset ovat koronaviruksen vuoksi joutuneet etätöihin, koulut ovat siirtyneet etäopetukseen ja koteihinsa eristetyt ihmiset ovat rynnänneet katsomaan suoratoistopalveluita.

– Suoratoistopalveluilla, teleoperaattoreilla ja käyttäjillä on kaikilla yhteinen vastuu toimista, joilla taataan internetin sujuva toiminta samalla kun taistellaan viruksen leviämistä vastaan, valisti EU:n tietoverkoista vastaava komissaari Thierry Breton.

Bretonin mukaan EU tarkkailee koko ajan internetin käyttöä ja reagoi nopeasti, jos verkko uhkaa kuormittua niin paljon, että se haittaa yhteydenpitoa ja taloutta Euroopassa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Koronavirus laittoi suomalaiset tekemään kummia – valtava määrä pitkiäkin puhelinsoittoja
    19.3.2020 20:45

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut