Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

EU:n von der Leyen myöntää: Koronaviruksen uhkaa aliarvioitiin aluksi

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen. LEHTIKUVA/AFP

STT, AFP

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen myöntää poliitikkojen aluksi aliarvoineen koronaviruksen muodostaman vaaran.

Saksalaisen Bild-lehden haastattelussa hän arvioi, että nyt kaikki jo ymmärtävät vielä pari viikkoa sitten aivan äärimmäisiltä tuntuneiden toimien tarpeellisuuden.

Monet EU-maat ovat määränneet jopa osittaisia ulkonaliikkumiskieltoja viruksen leviämisen estämiseksi. Von der Leyenin mukaan tällaiset toimet ovat jäsenmaiden omassa päätösvallassa ja niitä tulee kunnioittaa.

Von der Leyen ennustaa koronaviruksen pitävän päättäjät kiireisinä vielä hyvin pitkän ajan.

Saksan talousministeri Peter Altmeier arvioi Funke-mediaryhmän haastattelussa Yhdysvaltain ja presidentti Donald Trumpin aliarvioineen koronapandemian vielä monia Euroopan maitakin pahemmin.

– Siksi toivomme kovasti myös oman etumme nimissä, että Yhdysvallat saa tilanteen hallintaan. Kukaan ei toivo Yhdysvaltain talouden ajautuvan hallitsemattomaan taantumaan, Altmeier sanoo.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut