Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän kaupunginsairaalassa todettu koronatartunta osoittautuikin kontrollinäytteessä negatiiviseksi – karanteenit voidaan purkaa

Jyväskylän kaupunki tiedotti eilen koronatartunnoista Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilökunnan keskuudessa.

Laajimman, noin 50 työntekijän karanteenin aiheuttanut tartuntatapaus on kuitenkin osoittautunut uusintanäytteessä negatiiviseksi. Näin ollen karanteenit voidaan purkaa kaupunginsairaalan henkilökunnan sekä tartunnalle altistuneiden potilaiden ja läheisten osalta.

Kaupunginsairaala toimii Kyllössä ja Palokassa.

Vastaava lääkäri Ilkka Käsmä kertoo tiedotteessa, että ensimmäinen näyte oli Keski-Suomen sairaanhoitopiiriltä saatujen tietojen mukaan positiivinen, mutta tulos ei ollut täysin yksiselitteinen.

Näin ollen Keski-Suomen keskussairaalassa päätettiin heti ottaa uusintanäyte ja samalla pyydettiin palveluntuottajana toimivaa Fimlabia analysoimaan uudestaan myös alkuperäinen näyte.

– Molempien tulokset saatiin tänään alkuillasta ja ne olivat negatiiviset. Näin ollen karanteenit puretaan ja kaupunginsairaalan lähes 50 kotiin määrättyä työntekijää kutsutaan erillisen suunnitelman mukaan takaisin töihin huomisen aikana, kertoo Käsmä.

Kaupunginsairaalassa ollaan helpottuneita tilanteesta, vaikka sijaisjärjestelyt ehdittiin saada kuntoon poikkeuksellisen laajassa häiriötilanteessa. Kaupunginsairaalan hoitohenkilöstön vahvuudesta poistui karanteenien myötä lähes viidennes.

Karanteenien purku helpottaa varautumista varsinaiseen epidemiatilanteeseen, sillä nyt suunnitellut loma- ja lepoajat voidaan toteuttaa normaalisti sekä käyttää normaaleja työaikoja ennen kuin sairaalaan mahdollisesti siirtyy enemmän potilaita hoidettavaksi.