Toivakka sulkee peruskoulut ja eskarin – päätös myöhään sunnuntai-iltana

Toivakan kunta tiedotti myöhään sunnuntai-iltana, että se siirtyy maanantaista alkaen etäopetukseen kunnan kaikissa esi- ja perusopetuksen kouluissa. Päätöksen on tehnyt Toivakan kunnan valmiusryhmä sunnuntain kokouksessaan. Poikkeusjärjestelyt jatkuvat perjantaihin 20.3.2020 asti, mutta niitä jatketaan tarvittaessa.

Myös aamu- ja iltapäiväkerhon toiminta on tauolla 16.3-20.3 välisen ajan.

Kunnan tiedotteen mukaan tilanne on turvallinen koronaviruksen suhteen, mutta kunta haluaa estää mahdollisten tartuntaketjujen syntymisen.

Varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu Toivakassa toistaiseksi normaalisti.

Vaativan erityisen tuen oppilaiden huoltajia on informoitu erikseen puhelimitse sunnuntain aikana.

Koulujen oppilaita on perjantaina ohjeistettu ottamaan kaikki oppimateriaalit mukanaan kotiin. Oppilaat saavat ensimmäiset ohjeet etäopiskelua varten maanantaina 16.3. Wilman kautta tai mikäli Wilma ei ole käytössä, puhelimitse. Opiskelu tapahtuu kotoa käsin hyödyntäen oppilaille tuttuja opetusmateriaaleja ja tietoteknisiä välineitä, ikä- ja osaamistaso huomioiden.

Kunnan tiedotteen mukaan luokanopettajat ovat yhteydessä omiin oppilaisiinsa päivittäin. Yläkoulun opettajat ohjaavat aktiivisesti oppilaita opinnoissaan sähköisten välineiden kautta tai puhelimitse.

Oppilailla ja opiskelijoilla on käytössään normaalit oppilas- ja opiskeluhuollon palvelut myös etäopiskelun aikana.

Mikäli koulujen ja esiopetuksen sulkeminen aiheuttaa perheelle kohtuutonta haittaa, on syytä olla pikaisesti yhteydessä koulukeskuksen osalta rehtori Sirpa Orell-Pohjolaan puh. 050 475 1051 ja Kankaisten koulun osalta apulaisjohtaja Taina Hoskariin puh. 040 630 9205

Kunta tiedottaa asiasta lisää maanantaina.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut