Saarijärven kaupungin valmiustasoa kohotettu koronan vuoksi – muun muassa vierailut Saarikan asumispalveluyksiköissä ja osastoilla kielletään toistaiseksi

Jos epäilet koronavirustartuntaa, ole ensisijaisesti yhteydessä puhelimitse terveysasemalle. Saarijärven terveysaseman numero on 044 459 8500 ja Karstulan terveysaseman numero on 040 157 8919.

Aihekuva. Jaana Kautto

Jaakko Närhi

Saarijärven kaupungin johtoryhmä päätti perjantaina, että kaupungin järjestämät kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen yleisötilaisuudet sekä kansalaisopiston ja Viitasalo-opiston ryhmäopetukset perutaan toistaiseksi. Lisäksi Nuorisotalo ja Uimahalli-kuntokeskus Aarresaari suljetaan toistaiseksi.

Kuntayhtymä Saarikka ilmoitti, että vierailut asumispalveluyksiköissä ja osastoilla kielletään toistaiseksi. Lisäksi ikäihmisten hyvinvointineuvolat ja päiväkeskukset sekä vammaisten toimintakeskukset pidetään kiinni huhtikuun loppuun saakka. Muilta osin palvelut ovat vielä ennallaan eli vastaanottoja, kotikäyntejä ynnä muita ei toistaiseksi rajoiteta.

Saarijärven kaupungin valmiustasoa on kohotettu ja kaupunki toimii tiiviissä yhteistyössä kuntayhtymä Saarikan kanssa, joka toimii asiasta vastaavana terveysviranomaisena. Valmiustason nostossa varaudutaan tilanteeseen, jossa osa kaupungin henkilöstöstä ja kuntalaisista joutuisi karanteeniin tai sairastuisi virukseen.

Olennaista on, että asukkaiden kannalta tärkeimmät toiminnat pidetään yllä myös poikkeustilanteissa.

Kaupunki on myös varautunut koulujen ja päiväkotien sulkemiseen, mikäli terveysviranomaiset tai valtiovalta niin määräävät.

Jokainen kaupungin työntekijä, joka saapuu ulkomailta, ilmoittaa tilanteesta esimiehelleen ja jää omatoimisesti kahdeksi viikoksi kotikaranteeniin. Kaupungin henkilökunta ei toistaiseksi matkusta töiden takia ulkomaille. Myös työmatkustamista kotimaassa rajoitetaan.

 

Jos epäilet koronavirustartuntaa, ole ensisijaisesti yhteydessä puhelimitse terveysasemalla.

Saarijärven terveysaseman numero on puh 044 459 8500 ja Karstulan terveysaseman numero on 040 157 8919.

 

Lue lisää kaupungin tiedotteesta tai verkkosivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.