Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uuden kanavan nimeksi tulee Radio Keskisuomalainen – yleisöäänestykseen tuli yli 3000 vastausta

Katri Saariaho, 27, voitti yleisöäänestykseen osallistuneiden kesken arvotun 500 euron matkalahjakortin. Lahjakortin luovutti torstaina Keskisuomalaisen toimitalossa Aholaidassa Radio Keskisuomalaisen päätoimittaja Henri Berg. Jaana Kautto

Anna Kivinen

Nyt se on selvillä. Keski-Suomessa aloittavan uuden radion nimi on Radio Keskisuomalainen. Mediatalo Keskisuomalaisen radiokanava aloittaa taajuudella 95,9 huhti–toukokuun vaihteen tienoilla.

– Radio Keskisuomalainen on erinomainen nimi kanavalle. Keskisuomalainen on valmiiksi tunnettu ja luotettava brändi, perustelee radion päätoimittaja Henri Berg.

Bergin mukaan Radio Keskisuomalainen -nimestä kuulija tietää heti, mistä on kyse, ja millä kanava erottuu kilpailijoistaan.

– Yksinkertaisuudessaan puhutaan siitä, mistä ihmiset Keski-Suomessa puhuvat. Radio Keskisuomalainen on aidosti paikallinen, viihdyttävä ja ajankohtainen, Berg kuvailee.

Bergin mukaan nimen valinnassa käännettiin kaikki kivet. Ehdotuksia radion nimeksi saatiin Mediatalo Keskisuomalaisen sisältä yli sata. Neljä parasta ehdotusta testattiin suurelle yleisölle suunnatussa yleisöäänestyksessä, johon saatiin viikossa yli 3000 vastausta. Kaksi eniten ääniä kerännyttä nimiehdotusta olivat Radio Keskisuomalainen ja Radio Keskari.

– On mahtavaa, että uusi paikallisradio kiinnostaa ihmisiä. Tästä kertoo nimikilpailun valtava suosio, sanoo Berg.

Yksi uuden radiokanavan nimestä järjestettyyn yleisöäänestykseen osallistuneista on jyväskyläläinen Katri Saariaho, 27. Saariaho äänesti Radio Keskisuomalaista.

– Keskisuomalainen on tunnettu nimi, joka ilmentää hyvin radion keskisuomalaista luonnetta, perustelee Saariaho.

Saariaho kuuntelee radiota esimerkiksi automatkoilla tai tiskatessaan.

– Matkoilla isän kanssa mummolaan Pohjanmaalle kuuntelemme usein radiota.

Uudelta radiokanavalta Saariaho toivoo laajaa musiikkivalikoimaa ja paikallisia sisältöjä.

– Esimerkiksi Jyväskylän Tourulan uuden kaavoitushankkeen kaltaiset uutiset kiinnostavat, Saariaho kommentoi.

Arpaonni suosi Saariahoa, joka voitti yleisöäänestykseen osallistuneiden kesken arvotun 500 euron matkalahjakortin.

– Tämä tulee hyvään hetkeen, sillä opintoni ovat loppusuoralla ja lomalle on tarvetta. Matkakohde on vielä auki. Yksi vaihtoehto olisi käydä moikkaamassa kaveria Pietarissa, Saariaho sanoo.

Päätoimittaja Henri Bergin mukaan myös radion juontajavalinnat ovat loppusuoralla. Vakiojuontajia kanavalle tulee neljä.

– Nimet julkistetaan lähiviikkoina. Olen kokonaisuuteen tosi tyytyväinen. Sain juontajiksi parhaat mahdolliset henkilöt. Itse juonnan aamulähetyksiä, kertoo Berg.

Radiostudiot rakennetaan Keskisuomalaisen toimitalon alakertaan Aholaitaan. Radiouutiset toimittaa Keskisuomalaisen uutistoimitus.

– Radio on välineenä lehteä viihteellisempi, mutta paikallisilla uutisilla on tärkeä merkitys, Berg painottaa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut