Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV:tä uhkaa viikon lakko maaliskuussa – vaikuttaisi MTV:n uutisiin, verkkosivuihin ja ajankohtaisohjelmiin

Journalistiliitto on tänään antanut mediayhtiö <Company>MTV:n</Company> sisällöntekijöitä koskevan lakkovaroituksen. Toteutuessaan lakko alkaisi 10. maaliskuuta ja kestäisi 17. maaliskuuta saakka.

Viikon kestävään lakkoon osallistuisi noin 160 työntekijää, Journalistiliitto kertoo. Työtaistelu vaikuttaisi muun muassa MTV:n uutisiin, verkkosivuihin ja ajankohtaisohjelmiin.

Journalistiliitto ja työnantajaliitto Palta ovat neuvotelleet <Company>Mediahubilta</Company> MTV:lle siirtyneiden työntekijöiden työehdoista lokakuusta lähtien. Paltan mukaan neuvotteluiden piirissä on runsaat sata työntekijää.

Journalistiliiton mukaan lakkovaroituksen syynä on se, että työnantaja ei ole ollut valmis keskustelemaan palaamisesta normaaliin työaikaan.

–  Tämä on uskomaton tilanne, kun lähes viisi kuukautta neuvottelujen aloittamisen jälkeen työnantaja keksii, ettei MTV:ssä palatakaan normaaliin työaikaan. Työnantajan haluttomuus sopimiseen tuli yllätyksenä, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen tiedotteessa.

Paltan neuvottelujohtaja Olli Nurminen puolestaan kommentoi Paltan tiedotteessa, että Palta pitää Journalistiliiton lakkoilmoitusta hyvin valitettavana.

MTV ja sille sisältöjä tuottanut Mediahub yhdistyivät viime vuonna. Mediahubin työehtosopimuksen sopimuskausi päättyi lokakuun lopulla.

Neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta jatketaan valtakunnansovittelijan johdolla torstaista alkaen.