Bloomberg: Kone nostanut tarjoustaan miljardiluokan hissikaupassa – Thyssenkruppin hallitus kiistelee valinnasta kilpailuviranomaisten reaktion pelossa

Suomalainen Kone ja sijoitusyhtiö CVC Capital tarjoavat kaupasta nyt yli 17 miljardia euroa, Bloomberg kertoo nimettömään lähteeseen nojautuen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

<Company>Kone</Company> on nostanut miljardiluokan tarjoustaan <Company>Thyssenkruppin</Company> hissitoimintojen ostamiseksi, uutistoimisto Bloomberg kertoo.

Suomalainen Kone ja sijoitusyhtiö <Company>CVC Capital</Company> tarjoavat kaupasta nyt yli 17 miljardia euroa, media kertoo nimettömään lähteeseen nojautuen. Yhtiön kanssa kilpailee kolme sijoitusyhtiöiden ryhmittymää, joista kukin on tarjonnut noin 16 miljardia euroa.

Thyssenkruppin hallituksen odotettiin tekevän päätöksen viime päivinä. Päätös on kuitenkin venynyt, kun hallituksen jäsenet puntaroivat vaihtoehtoja ja kamppailevat suosikkiensa puolesta, Bloomberg kertoo.

Venynyttä päätöstä odotetaan uutistoimiston mukaan perjantaina tai myöhemmin.

Pohdinnoissa kantona kaskessa on huoli kilpailuviranomaisten suhtautumisesta kauppaan. Mikäli Thyssenkrupp valitsee Koneen ostajaksi, viranomaiset saattavat perehtyä kauppaan kuukausia ja jopa hylätä sen kilpailusyistä, Thyssenkruppin johdossa pelätään Bloombergin mukaan.

Kone on mukana tarjouskilvassa CVC Capitalin kanssa hälventääkseen huolia hallitsevan markkina-aseman synnystä. Lisäksi yhtiön kerrotaan tarjonneen Thyssenkruppille monen miljardin euron etukäteismaksua, jonka Thyssenkrupp saisi pitää, vaikka kilpailuviranomaiset estäisivät kaupan.

Thyssenkrupp kertoi torstaina, että sen oikaistu liiketulos heikkeni selvästi tilivuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja yhtiön velkatilanne paheni entisestään. Samalla toimitusjohtaja Martina Merz kertoi päätöksen hissiliiketoiminnan myynnistä olevan lähellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.