Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uutissuomalaisen Matti Pietiläinen ehdolla Suuren journalistipalkinnon Vuoden journalistiseksi pomoksi

Matti Pietiläinen on Uutissuomalaisen uutispäällikkö. Aake Roininen

STT

Suuren journalistipalkinnon Vuoden journalistiseksi pomoksi ovat ehdolla Aamulehden toimituspäällikkö Riina Nevalainen, Lännen Median uutispäällikkö Jussi Orell ja Uutissuomalaisen uutispäällikkö Matti Pietiläinen.

Suuren journalistipalkinnon Vuoden jutuksi ovat ehdolla Helsingin Sanomien juttu Veijo Baltzarin kultista, Iltasanomien/Taloussanomien juttu Instru Optiikan koulutustilaisuudesta sekä Ylen juttusarja vanhusten hoivakotien ongelmista.

Vuoden journalistiseksi teoksi ovat ehdolla tutkimuksiin perustuvia artikkeleita tieteestä ja terveydestä julkaiseva Vastalaake.fi-sivusto, alakoululaisille tarkoitettu tiede- ja ajankohtaislehti Apu Juniori ja Turun Sanomien kirjallisuuskokonaisuus TS Kirja -klubi.

Vuoden journalistin tittelistä kisaavat Antti Kuronen Yleltä, Sonja Saarikoski Imagesta ja Paavo Teittinen Helsingin Sanomista.

Kurosen kerrotaan työskentelevän usein erittäin vaativissa olosuhteissa. Hän oli esimerkiksi ensimmäinen al-Holin pakolaisleirillä Syyriassa vieraillut suomalaistoimittaja.

Saarikoskea kuvataan omaääniseksi ja tunnistettavaksi kirjoittajaksi, jonka käsittelyssä mielenkiintoiset aiheet saavat uusia ja yllättäviä ulottuvuuksia.

Teittisen puolestaan kerrotaan olevan monipuolinen toimittaja, joka on kollegojensa kanssa nostanut julkisuuteen lukuisia väärinkäytöksiä ja hyväksikäyttötapauksia.

Voittajat päätetään keskiviikkona 11. maaliskuuta.

Juttua korjattu 13.2.2020 kello 11:16: Riina Nevalaisen titteli korjattu.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut