Jyväskyläläinen Valtteri on yksi Suomen parhaista nuorista kokeista – "Ruoanlaitto vei mukanaan"

Valtteri Paltamaan lempiraaka-aine on kala. Petäjävedeltä kotoisin oleva kokki kalastelee itsekin ja nauttii siitä kun voi viedä raaka-aineen järvestä lautaselle asti. Marko Kauko

Jyväskyläläinen Valtteri Paltamaaon valmistanut kuluneella viikolla jo monta kertaa siikaa alkuruoaksi, karitsan paahtopaistia pääruoaksi ja appelsiinisen jälkiruoan lopuksi. Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian ravintola Priimuksessa järjestetään lauantaina nuorten kokkien SM-kisat ja 21-vuotias Paltamaa on yksi kahdeksasta finalistista. Hän on harjoitellut kisaruokaansa ahkeraan ja hionut sitä kerta kerralta paremmaksi.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 5 €

Digitilauksen sisältö

  • KSML.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi