Koronaviruksen pelko karkottaa firmoja Barcelonan mobiilimessuilta

Nokia on kertonut, että seuraa tilanteen kehittymistä tarkkaan ja päättää suunnitelmistaan sen mukaan. LEHTIKUVA / AFP

STT

Monet isot teknologiayhtiöt jättävät Barcelonan Mobile World Congress -messut tänä vuonna väliin koronaviruksen pelosta, vaikka useat kiinalaisyhtiöt kuten <Company>ZTE</Company> ja <Company>Huawei</Company> aikovat yhä osallistua.

<Company>Amazon</Company> ja <Company>Sony</Company> ilmoittivat pois jäännistään maanantaina. Jo aiemmin saman päätöksen olivat tehneet ruotsalainen <Company>Ericsson</Company> ja eteläkorealainen <Company>LG</Company>.

Esimerkiksi LG perusteli päätöstään sillä, ettei halua altistaa satoja työntekijöitään matkustamiselle nyt, kun influenssaa aiheuttava virus leviää eri puolilla maailmaa. Nokia on kertonut, että seuraa tilanteen kehittymistä tarkkaan ja päättää suunnitelmistaan sen mukaan.

Barcelonan messut ovat yksi alan suurimmista vuotuisista tapahtumista, jolla eri yritykset ovat perinteisesti julkistaneet uutuustuotteitaan. Tänä vuonna ne järjestetään 24.–27. helmikuuta.

Messujen järjestäjä vakuutti sunnuntaina ryhtyneensä tiukkoihin varotoimiin estääkseen viruksen leviämisen messuilla. Esimerkiksi Hubein maakunnasta saapuvat henkilöt eivät pääse messuille lainkaan, ja muualta Kiinasta tulevien täytyy osoittaa, että ovat oleskelleet Kiinan ulkopuolella kaksi viikkoa ennen saapumistaan Espanjaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut