Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisi tutki 40 euron velan takia tehtyä ryöstöä – paljastuikin 16 huumausainerikosta

Velan tutkinnasta paljastui laaja rikoskokonaisuus. Tiina Mutila

Riikka Minkkinen

Neljä henkilöä tunkeutui ruoveteläisen mieshenkilön asuntoon ja anasti sieltä television ja pelikonsolin viime joulukuun ensimmäinen päivä. Tekoon epäiltynä otettiin kiinni välittömästi virtolainen ja soinilainen mieshenkilö sekä sastamalalainen ja soinilainen naishenkilö. Epäillyt ovat syntyneet 80- ja 90-luvulla.

Anastettu omaisuus palautettiin omistajalleen ja teon motiiviksi paljastui 40 euron velka. Asiaa on tutkittu törkeänä ryöstönä, törkeänä kotirauhan rikkomisena, ampuma-aserikoksena ja ampuma-aserikkomuksena.

Yhteisoperaatiossa paljastui huumausainerikoksia

Tutkinnan yhteydessä saatujen tietojen perusteella paljastui kuitenkin muutakin – 16 huumausainerikosta. Rikokset paljastuivat yhteisoperaatiossa, joka järjestettiin tammikuun loppupuolella pääosin Virtojen ja Ruoveden alueella.

Operaatioon osallistui Virtain poliisin lisäksi poliiseja Jyväskylästä, Keuruulta, Tampereelta ja Sastamalasta. Operaation aikana takavarikoitiin erilaisia huumausaineiden käyttövälineitä ja vähäisiä määriä huumausainetta.

Ruoveteläisessä asunnosta paljastui kannabiskasvattamo. Operaation aikana suoritettiin kymmenen kotietsintää ja noudettiin useita henkilöitä kuulusteluun. Epäiltyjä, pääosin virtolaisia nuoria aikuisia, on 16, mutta esitutkinnan edelleen jatkuessa määrä tulee kasvamaan.

Lisäksi törkeään ryöstöön osallistuneen miehen jäljiltä pystyttiin selvittämään myös metsästysrikos, sillä mies oli ampunut maakotkan isänsä veljen aseella. Miehellä ei ole aseenkantolupaa, joten asiaa tutkitaan ampuma-aserikosta.

Metsästyksessä käytetty ase on saatu poliisin haltuun. Aseiden haltijaa epäillään myös ampuma-aserikoksesta. Aseiden haltijan muut kolme asetta on otettu poliisin haltuun lupaharkintaa varten.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Haaparannan nuuskarallia ei pysäytä pandemiakaan

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut