Bloomberg: Nokian Renkaista osuuden hankkinut sijoitusyhtiö ajamassa muutoksia toimintaan

Bloombergin mukaan on epäselvää, kuinka suuren osuuden Nokian Renkaista sijoitusyhtiö on hankkinut ja millaisia muutoksia se haluaa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

STT

Yhdysvaltalainen sijoitusyhtiö <Company>Elliott Management </Company>on hankkinut <Company>Nokian Renkaiden</Company> osakkeita ja suunnittelee muutoksia rengasvalmistajan toimintaan, kertoo uutistoimisto Bloomberg nimettömien lähteiden nojalla.

Bloombergin mukaan on epäselvää, kuinka suuren osuuden Nokian Renkaista sijoitusyhtiö on hankkinut ja millaisia muutoksia se haluaa.

Aamupäivällä Nokian Renkaiden osake oli selvässä nousussa Helsingin pörssissä. Tunti pörssin avautumisen jälkeen osake oli noin kuuden prosentin kasvussa.

Nokian Renkaiden osake putosi viime viikolla, kun yhtiö julkaisi alkaneelle vuodelle ennusteen, joka jäi jälkeen analyytikkojen odotuksista. Yhtiö arvioi liikevaihtonsa laskevan sekä liiketuloksen jäävän merkittävästi alle viime vuoden tason. Syynä oli yhtiön mukaan markkinatilanne Euroopassa sekä talvirenkaiden takkuava myynti.

Nokian Renkaiden tulos on ollut laskussa. Viime vuonna käydyt yt-neuvottelut päättyivät 41 työntekijän töiden loppumiseen Nokialla.

Bloomberg ei tavoittanut Elliott Managementin edustajaa kommentoimaan asiaa. Nokian Renkaiden viestinnästä puolestaan kerrottiin torstaina STT:lle, ettei yhtiö kommentoi markkinahuhuja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.