Euroopan pörssit avautuivat hennosti plussalla – Kone pieneen laskuun

Kovimmat vaikutukset koronaviruksesta nähtiin aiemmin Hongkongin pörssissä. AFP/LEHTIKUVA

STT

Euroopan pörssit ovat avautuneet melko tasaisissa luvuissa huolimatta koronaviruksen vaikutuksista. Helsingissä yleisindeksi oli aamupäivällä noin 0,3 prosentin nousussa. Viime päivinä kovasti murjottu <Company>Finnair</Company> oli aamupäivällä reilun prosentin nousussa.

<Company>Koneen</Company> ostotarjous saksalaisen <Company>Thyssenkruppin</Company> hisseistä sai yhtiön kurssin liki viiden prosentin nousuun edellispäivänä, kunnes kaupankäynti keskeytettiin. Kun kaupankäynti jatkui, taittui noususta korkein piikki ja kurssi laski noin 0,7 prosenttia.

Kovimmat vaikutukset koronaviruksesta nähtiin aiemmin Hongkongin pörssissä, joka avautui uudelleen kiinalaisen uudenvuoden tauon jälkeen. Hongkong Hang Seng -indeksi päätyi 2,8 prosentin laskuun.

Pahiten laskivat matkailuun, turismiin ja kiinteistöihin liittyvät yritykset. Koronaviruksen matkailuun aiheuttamien rajoitusten odotetaan painavan Kiinan talouskasvua tuntuvasti.

Muualla Aasiassa pörssit ovat olleet pienessä nousussa viime päivien laskun jälkeen. Manner-Kiinan pörssien uudenvuoden taukoa on jatkettu maanantaihin asti.

Koronaviruksen vaikutukset ovat levinneet myös autoteollisuuteen. Japanilainen autojätti <Company>Toyota</Company> ilmoitti pitävänsä kolme Kiinassa sijaitsevaa tehdastaan suljettuina ainakin 9. helmikuuta asti. Tehtaiden oli määrä avautua uudelleen kiinalaisen uudenvuoden lomien jälkeen maanantaina tai tiistaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.