Jyväskyläläinen kansanedustaja kritisoi Veikkausta: "Valtionyhtiö ei voi toimia vastoin yhteiskunnan asettamia sääntöjä"

Joonas Könttä on ensimmäisen kauden kansanedustaja Jyväskylästä. Timo Mustalampi

Juho Hämäläinen

Veikkauksen vastuullisuuspuheet ovat vastuuttomia, kritisoi jyväskyläläinen kansanedustaja Joonas Könttä (kesk.) tiedotteessaan.

Könttä viittaa Ylen MOT-ohjelman tietoihin, joiden mukaan Veikkaus teki ilman kilpailuttamista kymmenien miljoonien sopimuksen ulkomaisen kumppaninsa kanssa. Veikkauksen keskuspelijärjestelmää koskeva sopimus pidettiin Ylen mukaan salassa viranomaisilta.

– Mikäli MOT:n väitteet siitä, että Veikkaus on mahdollisesti rikkonut hankintalakia, pitävät paikkansa, tulisi Veikkauksessa toimittaa ulkopuolinen ja riippumaton tarkastus yhtiön toimintatavoista. Valtionyhtiö ei voi toimia vastoin yhteiskunnan asettamia sääntöjä. Läpinäkyvyyden tulisi olla Veikkaukselle yhtiönä itsestäänselvyys. Nyt toiminta ei näytä kestävän tarkempaa tarkastelua. Tämä lokaa koko yhtiön mainetta ja vahingoittaa sitä hyvää, jota rahapelitappioilla tässä maassa tuetaan, Könttä toteaa tiedotteessaan.

Köntän mukaan peliongelma on vakava sairaus, jonka ennaltaehkäisyn pitäisi olla monopoliyhtiön ykköstehtävä.

– Odotan uudelta omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraiselta uudenlaista otetta, jotta Veikkauksen toiminnan epäselvyydet saataisiin lopetettua. Samalla vastuullisuuden ja ennaltaehkäisevän toiminnan on noustava Veikkauksessa suurempaan rooliin. Veikkauksen tavoitteena ei saa olla pelitappioiden maksimointi, vaan peliongelmien ennaltaehkäisy, Könttä linjaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut