Yön uutiskooste: NY Times: Ukrainalaiskoneeseen osuikin kaksi Iranin ohjusta, Suomeen odotetaan poikkeuksellisen lämmintä päivää – luvassa myös kovaa tuulta

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Alas ammutun ukrainalaiskoneen moottori. LEHTIKUVA / AFP

KOONNEET: Maija Luotonen, Mari Areva ja Milja Rämö / STT

NY Times: Ukrainalaiskoneeseen osuikin kaksi Iranin ohjusta

Ukrainalaiseen matkustajakoneeseen osuikin kaksi Iranin ampumaa ohjusta, kertoo yhdysvaltalaislehti New York Times. Lehti julkaisi tiistaina Suomen aikaa nettisivuillaan videon ohjusiskusta.

Varmennetulla turvakameran kuvaamalla videolla näkyy, miten ohjukset osuvat koneeseen 30 sekunnin välein.

Iran ampui viime viikolla alas ukrainalaisen matkustajakoneen. Kaikki koneessa olleet 176 ihmistä kuolivat. Maa myönsi syyllisyytensä iskuun vasta useita päiviä myöhemmin ja sanoi, että kyseessä oli vahinko. (Lähde: AFP)

Kiinan kanssa saavutettu kauppasopu ei pidä sisällään kiinalaistuotteille määrättyjen tuontitullien vähentämistä

Kiinan kanssa saavutettu kauppasopimus ei sisällä kiinalaistuotteille asetettujen tuontitullien perumisia, sanovat Yhdysvaltain viranomaiset. Valtiovarainministeriö ja kauppaedustajan virasto kommentoivat asiaa yhteisessä lausunnossaan.

Niiden mukaan muunlaiset huhut ovat vääriä. Lausunto julkaistiin sen jälkeen, kun uutistoimisto Bloomberg kertoi, että kiinalaistuotteille asetetut tuontitullit pysyvät voimassa ensi syksyn presidentinvaalien yli, minkä jälkeen ne voidaan poistaa.

Kiinan ja Yhdysvaltojen on määrä allekirjoittaa kauppasopimuksen ensimmäinen vaihe tänään Washingtonissa.

Sopimuksen tarkkaa sisältöä ei ole toistaiseksi kerrottu julkisuuteen. (Lähde: AFP)

USA:n edustajainhuone äänestää tänään Trumpin virkasyytteiden lähettämisestä senaattiin

Yhdysvaltain edustajainhuoneen on määrä äänestää tänään siitä, lähettääkö se presidentti Donald Trumpin virkasyytteet senaatin käsittelyyn. Edustajainhuoneen demokraattipuheenmies Nancy Pelosi kertoi asiasta eilen Twitterissä.

Syytteiden eteenpäin vieminen senaattiin edennee, sillä demokraateilla on enemmistö edustajainhuoneessa. Virkasyytteiden nostamisesta päätettiin edustajainhuoneessa jo joulukuussa, mutta asian viemistä senaattiin on tähän asti viivytetty.

Senaatin republikaanipuhemies Mitch McConnell puolestaan ennakoi, että varsinainen virkarikosoikeudenkäynti alkaisi senaatissa viikon kuluttua. Senaatti alkaa kuitenkin jo valmistautua käsittelyyn tällä viikolla. (Lähde: AFP)

Brasilian sademetsien tuho lisääntyi viime vuonna 85 prosenttia

Brasiliassa Amazonin sademetsien tuhoutuminen lisääntyi viime vuonna 85 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna, käy ilmi tuoreista tilastoista.

Sademetsää tuhoutui yli 9 000 neliökilometriä, mikä on Brasilian kansallisen avaruustutkimusinstituutin mukaan enemmän kuin viiteen vuoteen.

Tiedot on koottu satelliittijärjestelmällä, joka seuraa metsien hävittämistä reaaliajassa.

Viime vuonna Brasilian pohjoisosia peittävää Amazonin sademetsää piinasivat laajat metsäpalot. Edellisvuoteen verrattuna palojen määrä kasvoi 30 prosenttia. (Lähde: AFP)

Putin linjaa Venäjän tilaa ja tulevaisuutta vuosittaisessa puheessaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää tänään vuotuisen puheensa kansakunnan tilasta ja tavoitteista. Puhetta parlamentille saapuu perinteisesti kuulemaan poliitikkojen lisäksi maan korkein eliitti hallinnosta, oikeuslaitoksesta, asevoimista ja kirkosta.

Suorana televisioitava puhe pidetään Maneesi-näyttelyhallissa Moskovassa. Tapahtumaa seuraamaan on Kremlin mukaan ilmoittautunut liki tuhat toimittajaa ja kuvaajaa.

Putinin puhe alkaa kello 11 Suomen aikaa.

Suomeen odotetaan poikkeuksellisen lämmintä päivää - luvassa myös kovaa tuulta

Poikkeuksellisen lämpimäksi ennustetun keskiviikon odotetaan rikkovan tammikuun lämpöennätyksiä.

Suomen etelä- ja keskiosaan saapuu lounaasta ajankohtaan nähden hyvin lauhaa ilmaa. Lämpötila voi kohota etelässä ylimmillään 7‒9 asteeseen.

Ilmatieteen laitos varoittaa myös voimakkaista tuulista. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Pirkanmaan maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä. Tuulen nopeus puuskissa voi olla 20 metriä sekunnissa.

Australian palojen savusumu lykkäsi tennisturnauksen karsintaotteluja

Maastopalojen savusumu on lykännyt Australian avoimen tennisturnauksen karsintaotteluja, kertovat järjestäjät.

Viranomaiset määrittelivät Melbournen ilmanlaadun keskiviikkoaamuna paikallista aikaa erittäin huonoksi. Tiistaina ilmanlaadun kerrottiin olleen vaarallisella tasolla.

Ensimmäiset ottelut alkoivat noin tuntia suunniteltua myöhemmin.

Emil Ruusuvuoren on tarkoitus pelata tänään Argentiinan Facundo Menaa vastaan. (Lähde: AFP)

NY Islanders mursi Detroitin, Toronto kukisti New Jerseyn

Jääkiekkoliiga NHL:ssä New York Islanders murjoi kotonaan Detroit Red Wingsin luvuin 8–2 ja Toronto Maple Leafs pöllytti New Jersey Devilsiä luvuin 7–4.

Suomalaispelaajista Islandersin Leo Komarov otti syöttöpisteen.

Toronton Kasperi Kapanen jäi maalirikkaassa ottelussa pisteittä, samoin kuin New Jerseyn Sami Vatanen.

Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen kuittasi niin ikään syöttöpisteen, kun hänen joukkueensa voitti Vegas Golden Knightsin 4–2.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut