Lentokone pudotti polttoainetta koulun leikkikentälle Yhdysvalloissa, 20 lapselle vammoja

Deltan lausunnon mukaan koneen polttoaine päästettiin ulos, jotta kone saattoi laskeutua turvallisesti. LEHTIKUVA / AFP

STT

Yhdysvalloissa Los Angelesissa ainakin 20 lasta ja useita aikuisia on saanut lieviä vammoja lentokoneen pudotettua polttoainetta koulun leikkikentälle.

Mekaanisista ongelmista kärsinyt <Company>Delta</Company>-yhtiön kone oli noussut ilmaan Los Angelesin lentokentältä tiistaiaamupäivällä paikallista aikaa. Shanghaihin matkalla ollut kone joutui kuitenkin kääntymään nopeasti takaisin moottorivian takia.

Kone pääsi laskeutumaan turvallisesti, mutta ennen laskeutumistaan se tyhjensi tankkinsa. Polttoainetta levisi muun muassa losangelesilaisen Park Avenue Elementary -alakoulun pihalle.

Pelastusviranomaiset kertoivat noin 20 lapsen ja 11 aikuisen saaneen vammoja, kuten ihoärsytystä ja hengitysongelmia. Loukkaantuneita hoidettiin tapahtumapaikalla, eikä ketään jouduttu kuljettamaan sairaalahoitoon.

CNN:n mukaan polttoainetta levisi myös muutaman muun koulun alueelle ja kaikkiaan 60 ihmistä on saanut hoitoa oireisiinsa.

Deltan lausunnon mukaan koneen polttoaine päästettiin ulos, jotta kone saattoi laskeutua turvallisesti. Yhdysvaltain ilmailuviranomainen tutkii tapausta ja muistuttaa, että polttoaineen päästämiseen on määritetty tarkat ohjeet.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut