Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nokia aloittaa yt-neuvottelut – 180 työpaikkaa vähenemässä Suomessa

Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian toimipaikkoja Suomessa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Verkkolaitevalmistaja Nokia on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut viikon kuluttua. Neuvotteluiden arvioidaan johtavan noin 180 työpaikan vähennykseen Suomessa.

Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian toimipaikkoja Suomessa. Yhtiö arvioi suurimman vaikutuksen kohdistuvan Espooseen. Yhtiön 5g-verkon tuotekehitys ja Oulun tehdas eivät kuulu suunnitelmien piiriin.

Vähennykset tehdään osana yhtiön maailmanlaajuista uudelleenjärjestely- ja kustannussäästöohjelmaa, jonka toteuttaminen etenee myös muissa maissa, yhtiö kertoo.

Yhtiö käynnisti säästöohjelman vuonna 2018. Se tavoittelee sillä 500 miljoonan euron kustannussäästöjä vuoden 2020 loppuun mennessä.

–  Olemme päivittäneet aiemmin ilmoittamaamme 700 miljoonan euron kustannussäästötavoitetta 500 miljoonaan euroon pääasiassa siksi, että odotamme tekevämme lisäinvestointeja sekä 5g:hen että digitalisaatioon, maajohtaja Tommi Uitto kertoo tiedotteessa.

"Työntekijät jollain tasolla ymmärtävät"

Yhtiön Espoon-toimipisteessä pääluottamusmiehenä toimivan Lasse Laurikaisen mukaan tilanne ei ole millään tavalla hauska muttei myöskään odottamaton.

–  Kyllähän tätä on tietyllä tavalla osattu odottaa. Olemme pitkällä juoksulla toimintakykyä pyrkineet parantamaan, Laurikainen sanoo.

Laurikaisen mukaan työntekijät jollain tasolla ymmärtävät tilanteen, sillä markkinahaasteet ovat isot ja kilpailu on kovaa.

–  Ei porukka tästä tilanteesta tykkää, mutta se on tuntemusasia.

Laurikainen sanoo, että tilanne ei ollut myöskään yllättävä, sillä nyt ilmoitettu irtisanomistarve on jatkoa vuonna 2018 asetetulle kustannussäästötavoitteelle. Hän toivoo, ettei irtisanomisia tulisi enää lisää, mutta hän ei voi olla asiasta varma.

Nokialla on Suomessa tällä hetkellä yhteensä noin 6  000 työntekijää. Laurikaisen mukaan Nokia on nyt erikoisessa tilanteessa, sillä samaan aikaan kun neuvotellaan irtisanomisista, yhtiö vahvistaa 5g-puolta.

–  Meillä tulee todennäköisesti olemaan tilanne, että samaan aikaan neuvottelemme työvoiman vähentämisestä ja rekrytoimme lisää, Laurikainen sanoo.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut