Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Metsähallituksen huippusuositut paimenviikot taas haussa – Keski-Suomesta tarjolla kaksi kohdetta

Jyväskyläläiset Kati Kaulio-Kuikka ja Pekka Kuikka pestautuivat viikoksi lammaspaimeniksi Isojärven kansallispuistoon Luutsaaren taloon.

Katri Nieminen

Metsähallituksen suositut paimenviikot ovat jälleen haettavissa. Keski-Suomessa haettavana on kaksi kohdetta: Isojärven kansallispuiston Luutsaaren talo Kuhmoisissa ja Pyhä-Häkin kansallispuiston Poika-ahon torppa Saarijärvellä. Keski-Suomen paimenviikkojen hinnat ovat 500 ja 400 euroa.

Vuonna 2020 paimenkohteiden joukossa on uusi kohde: Punkaharju. Pihlajaveden rannalla, korkealla harjulla sijaitseva entinen palovartijan talo tarjoaa uudenlaisen urbaanimman tavan kokea lammaspaimenen elämää. Kyseessä on muista kohteista poiketen maisemanhoito- ja kulttuuriperintökohde.

Haku paimeneksi alkaa keskiviikkona 15.1.2020 klo 12:00 ja jatkuu seuraavaan keskiviikkoon 22.1. klo 12 saakka. Ilmoittautumislomake löytyy verkkosivulta https://www.luontoon.fi. Lammaspaimenet arvotaan ilmoittautuneiden joukosta helmikuun aikana.

Arpaonnen suosimat paimenet saavat vuokrata viikoksi tilan tai tuvan suomalaisten perinnemaisemien keskeltä. Paimenet pääsevät kokeilemaan maalaiselämää paimentaen lampaita, lehmiä tai hevosia. Paimenten tehtäviin kuuluu muun muassa vaihtaa eläimille raikas juomavesi, seurata eläinten yleiskuntoa ja siirtää ne laidunlohkolta seuraavalle. Eläimet on hyvä myös laskea päivittäin, jotta mahdolliset karkulaiset saadaan kiinni.

Tilan koosta riippuen paimen voi ottaa mukaan perheen tai ystävän seurakseen. Osaan kohteista myös lemmikit ovat tervetulleita.

 

Paimenviikot tekevät hyvää ihmiselle ja luonnolle

Paimenviikot tuovat monenlaista hyötyä niin paimenille kuin ympäröivälle luonnolle. Viikko luonnossa ja eläinten kanssa parantaa vastustuskykyä ja lievittää stressiä. Paimenviikoille osallistuvat mahdollistavat arvokkaiden kulttuuriperintökohteiden, perinteisen luonnonhoidon ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen.

Paimenviikot ovat maksullisia ja saadut tulot käytetään kohteiden ylläpitoon ja luonnonhoitoon.

 

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut