Päätoimittaja Mervola: Pernaa lähti oudoin sanankääntein

Pernaa aloitti Suomen Kuvalehden päätoimittajana syksyllä 2014. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

Pekka Mervola

Suomen Kuvalehden päätoimittaja Ville Pernaa kertoi tänään jättäneensä tehtävänsä lehden päätoimittajana.

5,5 vuoden tehtävä jää nyt taakse. Suomen Kuvalehti itse kertoo, että Pernaan ”irtisanoutumista edelsi joulukuussa tapaus, joka liittyi päätoimittajan alkoholin käyttöön”.

Sanankäänteet ovat oudot. Siinä lehti viittaa selviin ongelmiin väistyvän päätoimittajan käytöksessä. Suomeksi sanottuna tämä kai tarkoittaa, että päätoimittaja Pernaa oli ryypännyt jossakin yhteydessä niin, että oli käyttäytynyt asiattomasti. Muusta ei voine olla kyse.

Pernaa oli viimeisen työvuoden aikana myös uupumuksen takia sairaslomalla. 45-vuotias Pernaa jättää päätoimittajuuden kovin nuorena. Tällä päättyvällä vuosikymmenellä päätoimittajien eläköityminen normaalissa eläkeiässä on ollut harvinaista.

Enimmäkseen on tullut potkuja tai halua lähteä tehtävästä. Potkuja ovat tainneet saada esimerkiksi Mikael PentikäinenHelsingin Sanomista, Petri HakalaIltalehdestä ja Hämeen Sanomista, Heikki HakalaEtelä-Suomen Sanomista, Jari TourunenSavon Sanomista, Atte Jääskeläinen Ylestä, Satu TakalaIlkasta ja Toni Viljanmaa Pohjalaisesta. Nämä vain joitakin mainitakseni.

Eläkkeelle en muista jääneen tällä vuosikymmenellä normaaliin tapaan kuin Tapio Sadeojan Ilta-Sanomista 12 vuoden päätoimittajuuden jälkeen, Kauko PalolanKeskipohjanmaasta viiden vuoden päätoimittajuuden jälkeen ja Kyösti KarvosenKalevasta viiden vuoden päätoimittajuuden jälkeen.

Hieman pidemmän pohdinnan ja saamieni apujen jälkeen löytyy lisääkin tällä vuosikymmenellä eläköityneitä: Kari GrahnForssan Lehdestä (ex-ministeri Sanni Grahn-Laasosen isä), Matti Piirainen Kainuun Sanomista, Jari NiemiItä-Hämeestä, Heikki LääkköläPohjolan Sanomista (lehti jo loppunut, yhdistetty Lapin Kansaan) ja Kalle Heiskanen Pohjalaisesta.

Kirjoitus on julkaistu päätoimittaja Pekka Mervolan Huomioita-palstalla. Muita palstan juttuja voit lukea täältä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut