Norjalainen kirjailija ja prinsessan ex-puoliso Ari Behn on kuollut

Ari Behn saapui puolisonsa Märtha Louisen kanssa Ruotsin prinssi Carl Philipin häiden esijuhliin vuonna 2015. Lehtikuva/AFP

STT

Norjalainen kirjailija ja prinsessa Märtha Louisen entinen puoliso Ari Behn, 47, kuoli keskiviikkona. Behnin manageri kertoi uutistoimisto AFP:lle, että kyseessä oli itsemurha.

–  Minun täytyy raskain sydämin ilmoittaa Ari Behnin läheisten puolesta, että hän on ottanut tänään henkensä, manageri Geir Hakonsund kertoi sähköpostitse uutistoimistolle.

Behn kirjoitti ensimmäisen novellikokoelmansa Trist som faen vuonna 1999.

Hän nousi julkisuuteen muutamaa vuotta myöhemmin mennessään naimisiin prinsessan kanssa. Pari ehti saada kolme tytärtä ennen eroaan vuonna 2016.

Julkisuuden henkilöt ja läheiset esittivät suruvalittelujaan joulupäivänä.

–  Ari oli usean vuoden tärkeä osa perhettämme, ja meillä on lämpimiä muistoja hänestä, Norjan kuningashuone sanoi tiedotteessa.

Behnin viimeinen teos julkaistiin viime vuonna. Inferno-nimisessä teoksessa kirjailija käsittelee kamppailuaan mielenterveysongelmien kanssa.

Apua vaikeassa tilanteessa antaa Suomessa esimerkiksi Mieli Suomen Mielenterveys ry:n kriisipuhelin numerossa 09 2525 0111 (arkisin klo 9–7, viikonloppuisin ja juhlapyhinä 15–7 ja 2.1.2020 alkaen arkisin ympäri vuorokauden).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.