Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Joulun menoliikenne on alkanut pääteillä sujuvasti

Vilkkaassa liikenteessä ajettaessa on myös erityisen tärkeää huomioida keliolot ja niissä mahdollisesti tapahtuvat muutokset. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

STT

Liikennemäärät ovat olleet tänään tavallista perjantaita suurempia, mutta liikenne on pääteillä sujuvaa, kertoo tieliikennepäivystäjä Kirsi Salokanto Tampereen tieliikennekeskuksesta joulun menoliikenteestä. Suurimmat liikennemäärät näkyvät teillä isoista kaupungeista poispäin.

Salokannon mukaan liikenne vilkastuu mahdollisesti iltaa kohden, sillä joulun menoliikenteen lisäksi asiointi- ja työmatkaliikenne näkyvät teillä. Menoliikenne jakautuu kuitenkin tuleville päiville, mikä tasoittaa liikennemääriä.

Poliisi kehottaa autoilijoita varautumaan sekä aikataulullisesti että henkisesti siihen, ettei liikenteessä pysty ajamaan täysin oman rytminsä mukaan. Virkavalta muistuttaa myös järkevän välimatkan eli turvavälin tärkeydestä.

Vilkkaassa liikenteessä ajettaessa on myös erityisen tärkeää huomioida keliolot ja niissä mahdollisesti tapahtuvat muutokset.

Tavarat täytyy sijoittaa henkilöautoon niin, etteivät ne häiritse kuljettajan havainnointia tai ajamista eivätkä tavarat voi äkkitilanteissa sinkoutua autossa olevien päälle. Poliisi neuvoo pakkaamaan tavarat takakonttiin tai auton katolle.

Autoilijoiden apuna on jälleen perinteinen Autoliiton yleisen tiepalvelun Operaatio Lumihiutale. Apua löytyy numerosta: 0200  8080.

Ajokeli on huono maan keskiosissa

Joulun viettoon lähtijöiden on syytä varautua huonoon ajokeliin koko viikonlopun. Ilmatieteen laitoksen mukaan perjantai-iltana maan keskiosissa sataa vettä, räntää ja lunta. Kelivaroitukset ovat voimassa Keski-Suomessa, Pohjois- ja Etelä-Karjalassa sekä Pohjois- ja Etelä-Savossa.

Keli huononee lauantaina maan pohjoisosissa lumisateiden vuoksi. Etenkin Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Etelä-Lapissa teillä kannattaa olla varovainen. Sunnuntaina sateet ovat heikkoja ja lämpötilat ovat nollan tuntumassa, minkä vuoksi maan pohjois- ja keskiosissa teillä on liukasta. Etelässä on lauhaa ja sateista läpi viikonlopun.

–  Varsinkin jos etelästä lähtee kohti pohjoista, tieolosuhteet voivat muuttua ajon aikana, sanoo päivystävä meteorologi Helena Laakso Ilmatieteen laitokselta.

Tieliikennekeskuksen joulunajan liikenne-ennusteet löytyvät tmfg.fi-sivun uutisista.

Lisäksi tietoa ajokeleistä, ruuhkista ja esimerkiksi tietöistä löytyy kootusti osoitteesta liikennetilanne.tmfg.fi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut