Oikaisu

Saarikan yhtymävaltuuston kokousta koskevassa uutisessa 28. marraskuuta oli virhe kuntayhtymän strategian ja palveluiden järjestämissuunnitelmaan liittyvässä äänestyksessä. Asiakohdassa suoritettiin äänestykset kahdessa eri asiassa, ei yhdessä. Ensimmäiseen äänestykseen kytkeytyi myös Saarikan pienten kuntien terveysasemien aukiolopäivien määrä.

Ensin yhtymävaltuusto äänesti yhtymävaltuutettu Marjut Pollarin esityksestä, joka koski päiväaikaisen päivystyksen, röntgen- ja laboratoriopalveluiden siirtämistä Karstulasta Saarijärvelle ja pienten kuntien terveysasemien pitämisestä avoinna yhtenä päivänä viikossa. Tähän esitykseen ei sisältynyt kuntoutusosaston ja osastohoidon siirtämistä Karstulasta Saarijärvelle.

Äänestyksessä yhtymähallituksen pohjaesitys voitti. Sen mukaan edellä mainitut terveysaseman palvelut säilyvät Karstulassa ja pienten kuntien terveysasemat pidetään auki vähintään kahtena päivänä viikossa.

Tämän jälkeen äänestettiin Pollarin toisesta esityksestä, että ympärivuorokautinen osastohoito kootaan Saarijärvelle ja yhtymävaltuutettu Gunnar Muhosen esityksestä, että kuntoutusosasto pidetään Karstulassa. Muhosen esitys voitti.

Tämän jälkeen äänestettiin Muhosen ja yhtymähallituksen pohjaesityksien välillä. Äänestyksessä yhtymähallituksen esitys voitti. Sen mukaan kuntoutusosastohoidon osalta selvitetään myös mahdollisuutta ostaa palveluita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.