Intian poliisi ampui joukkoraiskauksesta epäillyn nelikon – sadat juhlivat miesten kuolemaa

Poliiseja tapahtumapaikalla Intian Shadnagarissa, jossa poliisi ampui joukkoraiskauksesta ja murhasta epäillyt neljä miestä. LEHTIKUVA/AFP

STT

Intian poliisi on ampunut neljä nuoren eläinlääkärinaisen joukkoraiskauksesta ja murhasta epäiltyä miestä, kertoo poliisi. Tutkintavankeudessa Hyderabadissa Etelä-Intiassa viikon olleet miehet ammuttiin perjantaina sen jälkeen kun he yrittivät paeta.

–  He joutuivat ristituleen. Miehet yrittivät siepata vartijoilta aseet, mutta heidät ammuttiin, sanoi poliisin edustaja Prakash Reddy.

Sadat ihmiset kokoontuivat juhlimaan miesten tappamista paikalle, jossa nelikko oli ammuttu. Paikalla olleet poliisit kukitettiin ja taivaalle räiskittiin ilotulitteita. Myös naisen sisko oli tyytyväinen.

–  Olen iloinen heidän kuolemastaan. Tämä tapaus toimii varoittavana esimerkkinä. Kiitän poliisia ja mediaa tuesta, sisko sanoi paikallistelevision haastattelussa.

Ihmisoikeusaktivistit sen sijaan eivät nähneet tapauksessa syytä juhlaan.

–  Tätä ei voi hyväksyä. Poliisin toiminnan on oltava läpinäkyvää. Sen sijaan että tutkisi tapauksia ja nostaisi syytteitä, valtio tekee murhia harhauttaakseen yleisöä ja väistääkseen vastuutaan, sanoi lakimies ja aktivisti Vrinda Grover.

Raiskauksen uhri houkuteltiin ansaan

Viime kuussa nelikko tyhjensi 27-vuotiaan naisen skootterin renkaan, kun nainen oli jättänyt moponsa vilkkaan maantien varteen. Miehet lupasivat korjata renkaan ja houkuttelivat uhrin sen varjolla rekkojen levähdyspaikalle. Siellä he poliisin mukaan raiskasivat naisen, murhasivat tämän ja hävittivät ruumiin myöhemmin polttamalla.

Uhri oli ehtinyt soittaa siskolleen ja kertonut pelkäävänsä miehiä, minkä jälkeen hänen puhelimensa meni mykäksi.

Tapaus sai aikaan laajoja mielenosoituksia, ja sadat ihmiset yrittivät vallata Hyderabadin poliisiaseman, missä nelikkoa pidettiin. Delhissä pidetyssä mielenosoituksessa osa naisista oli aseistautunut miekoin, ja parlamentissa vaadittiin muun muassa nelikon lynkkaamista.

Vuonna 2017 Intiassa tilastoitiin yli 33  000 raiskausta, mutta todellisen luvun arvellaan olevan paljon suurempi. Intian pahamaineisen hitaassa oikeusjärjestelmässä tapausten käsittely kestää usein vuosikausia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut