Medvedev: Venäjän talouskehitys jättää toivomisen varaa

Medvedev kertoi näkemyksensä maan talouskehityksestä haastattelussa, jonka hän antaa vuosittain venäläisille televisiokanaville. Lehtikuva/AFP

STT

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev arvioi torstaina venäläisille televisiokanaville, että Venäjän talous kasvaa tänä vuonna maksimissaan 1,3–1,5 prosenttia, uutistoimisto Tass kertoo. Pääministerin mukaan kehitys jättää toivomisen varaa. Medvedevin mukaan inflaatio jää tänä vuonna korkeintaan 3,8 prosenttiin, minkä hän sanoo olevan ennätyksellisen matala luku Venäjän historiassa.

Medvedev kertoi näkemyksensä maan talouskehityksestä torstaina haastattelussa, jonka hän antaa vuosittain venäläisille televisiokanaville. Haastattelussa hän veti yhteen maan kehitystä ja hallituksen saavutuksia kuluneelta vuodelta. Kaikkiaan Medvedev kuvasi vuotta 2019 vakaaksi niin sosiaalisella- kuin taloussektorillakin.

Talouslukujen lisäksi Medvedev totesi haastattelussa muun muassa, ettei Venäjällä ole suunnitelmia kieltää Youtubea maassa.

Medvedev myös kutsui EU:n toimia Venäjää kohtaan lyhytnäköisiksi. Hän sanoi Venäjän olevan valmis rakentamaan kahdenvälisiä suhteita EU-maihin.

Lisäksi pääministeri kutsui haastattelussa Venäjään kohdistuneita doping-syytöksiä "loputtomaksi Venäjän-vastaiseksi saippuaoopperaksi".

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut