Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Risto Siilasmaa jättää Nokian hallituksen, uudeksi puheenjohtajaksi esitetään Sari Baldaufia

Yhtiön hallituksen nimitysvaliokunta esittää uudeksi puheenjohtajaksi Sari Baldaufia. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

STT

Risto Siilasmaa aikoo jättää verkkolaitteita valmistavan <Company>Nokian</Company> hallituksen kahdeksan puheenjohtajavuoden jälkeen. Uudeksi puheenjohtajaksi kaavaillaan Sari Baldaufia, joka on nyt varapuheenjohtaja.

Nokian asioita seuraava analyytikko Kimmo Stenvall <Company>OP-ryhmästä</Company> arvioi, että puheenjohtajan vaihtuminen tuskin tuo Nokiaan suuria muutoksia. Pikemminkin päinvastoin: yhtiössä pitkään toiminut Baldauf edustaa jatkuvuutta.

–  Baldauf varmasti tuntee yhtiön hyvin. Kansainvälisessä yhtiössä tarvitaan monipuolista kokemusta hallituksessakin, sanoo Stenvall.

Stenvallin mukaan ei ole sinänsä hämmästyttävää, että Siilasmaa haluaa pitkän rupeaman jälkeen jättää Nokian vastuutehtävät. Varjon tilanteeseen luo Nokian osakekurssin raju lasku lokakuun lopulla eli sen jälkeen, kun yhtiö julkisti odotettua heikomman osavuosikatsauksen. Nokia myös ilmoitti keskeyttävänsä osingonmaksun, jotta se pystyy muun muassa lisäämään investointeja 5g-verkkoon.

–  Ajoitusmielessä päätös ei ole paras mahdollinen, sanoo Stenvall.

Nokian tiedotteen mukaan Siilasmaan seuraajaa on pohdittu lähes vuoden verran.

Siilasmaan puheenjohtajakauden suurimpia muutoksia ovat olleet Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myynti <Company>Microsoftille</Company> vuonna 2014 sekä ranskalais-amerikkalaisen <Company>Alcatel-Lucentin</Company> osto vuonna 2015.

– Nämä ovat olleet oivia ratkaisuja osakkeenomistajien kannalta, arvioi Stenvall.

Takana 12 vuotta Nokialla

Risto Siilasmaa on ilmoittanut, että ei enää asetu ehdolle Nokian hallituksen jäseneksi seuraavassa yhtiökokouksessa, joka on määrä pitää huhtikuussa. Siilasmaa on ollut Nokian hallituksen jäsen 12 vuotta, joista kahdeksan vuotta puheenjohtajana.

Yhtiön hallituksen nimitysvaliokunta esittää uudeksi puheenjohtajaksi Sari Baldaufia, joka on nyt varapuheenjohtaja. Uudeksi varapuheenjohtajaksi nimitysvaliokunta esittää Kari Stadighia, joka on nyt Nokian hallituksen jäsen.

Siilasmaa valittiin Nokian hallitukseen vuonna 2008. Hänet nimitettiin hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2012. Hän toimi Nokian väliaikaisena pääjohtajana vuosina 2013–2014.

Sari Baldauf oli Nokian verkkoliiketoiminnanjohtaja vuosina 1998–2005. Sitä ennen hän toimi useissa Nokian johtotehtävissä Suomessa ja Yhdysvalloissa.

Baldauf on ollut Nokian hallituksen jäsen vuodesta 2018. Hän on myös <Company>Daimlerin</Company> hallintoneuvostossa ja Aalto-yliopiston hallituksessa. Vuoteen 2018 saakka Baldauf oli <Company>Fortumin</Company> hallituksen puheenjohtaja sekä <Company>Deutsche Telecomin</Company> hallintoneuvoston jäsen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut