Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Iltalehti: Keskusta suunnitteli Rinteen kaatamista jo perjantaina

Iltalehden näkemien viestiketjujen mukaan entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) puuhasi kokouksen koolle, jossa keskusta päätti epäluottamuksestaan Antti Rinteeseen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

Keskustan riveissä suunniteltiin pääministeri Antti Rinteen (sd.) kaatamista jo perjantaina, kirjoittaa Iltalehti.

Lehti on julkaissut viestittelyä, jota on sen mukaan käyty keskustan suljetuissa keskusteluryhmissä. Keskustelussa useat keskustan kansanedustajat kertovat saaneensa puolueen jäsenistöltä vahvoja viestejä, joiden mukaan luottamus pääministeriin oli jo mennyt.

Esimerkiksi keskustan entinen puheenjohtaja ja entinen pääministeri Juha Sipilä kirjoitti Iltalehden mukaan perjantai-iltana saaneensa viestejä luottamuksen menettämisestä. Sipilä tiedusteli, onko puolueella ryhmäkokousta ennen välikysymyskeskustelua. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen viestitti, että ryhmä kootaan varmasti ennen välikysymyskeskustelua, joka oli määrä käydä tiistaina.

Sipilän kerrotaan viestineen eduskuntaryhmän suuntaan, että ay-taustaisen Rinteen toimet työmarkkinapolitiikassa ovat herättäneet syksyn mittaan yhä enemmän ärtymystä.

Lehden mukaan yksi aktiivisimmista epäluottamuksen puuhaajista oli kansanedustaja Markus Lohi, jonka kerrotaan soitelleen koko viikonlopun keskustan kenttäväelle ja keränneen väkeä Rinnettä vastaan.

– Nyt tulee jo rauhallisimmilta ja vakaimmilta keskustalaisilta viestiä, että luottamus Rinteeseen on mennyt, Lohi kirjoitti.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni (kesk.) ilmoitti lauantaina haluavansa, että hallitus käy sisäisen keskustelun <Company>Posti</Company>-jupakasta, valtion omistajapolitiikasta ja työmarkkinapolitiikasta. Maanantai-iltana Kulmuni ja keskustan puoluehallitus kehottivat SDP:tä vetämään johtopäätökset hallituskriisistä. Keskusta nimesi vasta tiistaina aamupäivällä suoraan, että epäluottamus kohdistuu nimenomaan Rinteeseen. Pari tuntia myöhemmin Rinne jätti hallituksensa eronpyynnön presidentille.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut