Kammuri-taifuuni siirtyi merelle, jätti jälkeensä laajat tuhot ja muutamia kuolonuhreja Filippiineillä

Kammuri riepotteli Filippiinejä kovilla tuulilla ja rankkasateilla. LEHTIKUVA/AFP

STT

Kammuri-taifuuni on siirtynyt Filippiinien yltä Etelä-Kiinan merelle. Tuulet ovat nyt hiljentyneet noin 36 metriin sekunnissa.

Taifuunin vuoksi Filippiinien Mindoro-saarella kuoli kaksi ihmistä, paikallinen poliisi kertoi. Yksi mies jäi kaatuneen puun alle ja toinen kuoli tuulessa lentäneen puunpalan osuttua häneen.

Lisäksi 33-vuotias mies kuoli sähköiskuun varmistaessaan kattorakenteiden turvallisuutta ennen myrskyn iskemistä.

Kammuri riepotteli Filippiinejä kovilla tuulilla ja rankkasateilla. Sadattuhannet ihmiset hakeutuivat tilapäissuojiin, ja pääkaupunki Manilan kansainvälinen lentokenttä suljettiin tuulten vuoksi. Noin 500 lentoa peruttiin ja matkustajia varoitettiin saapumasta lentokentälle.

Lentoliikenteen on nyt kerrottu alkavan uudelleen iltayhdeltätoista paikallista aikaa.

Myrsky myös repi rakennuksista kattoja ja rikkoi ikkunoita.

– Kartoitamme vielä vahinkoja, mutta näyttää pahalta, sanoi pelastusjohtaja Luisito Mendoza aiemmin tiistaina.

Pelastusjohtaja jatkoi, että ainakin yhdellä paikkakunnalla tulvavedet nousivat kattojen tasalle. Lisäksi puita ja sähköpylväitä kaatui myrskyn voimasta.

Muutoksia urheilukilpailuihin

Myrsky aiheutti muutoksia Manilan seudulla järjestettäviin kansainvälisiin urheilukilpailuihin. Kaakkois-Aasian alueen kisat alkoivat lauantaina, ja niiden on määrä jatkua joulukuun 11. päivään saakka. Esimerkiksi purjelautailukilpailu keskeytettiin, ja triathlon-kilpailun osuuksia on järjestetty alkuperäistä ohjelmaa aiemmin.

Filippiinejä höykyttää joka vuosi keskimäärin parikymmentä myrskyä. Viime aikojen tuhoisin myrsky on ollut hirmumyrsky Haiyan, jonka seurauksena kuoli tai katosi yli 7 300 ihmistä vuonna 2013.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.