Kaksi rattijuoppoa saatiin kiinni maanantai-iltana Keski-Suomessa – toista kuljettajaa epäillään lukuisista rikoksista

Kuvituskuva. Annukka Roth

Riku Porvari

Sisä-Suomen poliisi pysäytti kaksi rattijuoppoa maanantai-iltana Keski-Suomessa. Ensimmäinen ilmoitus tuli Joutsasta ja toinen Jyväskylästä.

Hätäkeskukseen tuli maanantaina 2. joulukuuta kello 18.50 ilmoitus, että humalainen mies on peruuttanut päin toista autoa Joutsan S-Marketin pihassa.

Sivullisten huomio kiinnittyi kaupasta ulos tulleeseen, päihtyneeseen mieheen, joka oli hypännyt auton rattiin ja lähtenyt peruuttamaan pois pysäköintiruudusta. Mies oli peruuttanut niin pitkälle, että hänen autonsa oli osunut pysäköintialueen ajoväylän toisella puolella pysäköitynä olleen toisen auto avonaiseen takaluukkuun.

Mies ei ollut jäänyt selvittämään asiaa, vaan yrittänyt lähteä jatkamaan matkaansa. Sivulliset olivat saaneet pysäytettyä auton ja ottaneet mieheltä autonavaimet pois. Poliisipartion saapuessa paikalle, vuonna 1966 syntynyt mies puhalsi reilusti yli törkeän rattijuopumuksen verran poliisin alkometriin.

Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänet kuljetettiin Joutsan terveysasemalle verikokeeseen, jonka jälkeen hän päätyi viettämään yönsä kiinniotettuna poliisin putkassa. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hätäkeskukseen tuli hieman ennen kello 21 ilmoitus mahdollisesta rattijuoposta Kylmälahdentiellä Jyväskylässä.

Poliisipartio pysäytti kyseisen henkilöauton, jonka kuljettajaksi osoittautui erittäin päihtynyt nuori mies. Hän kuitenkin puhalsi nollat poliisin alkometriin, mutta miehelle suoritettu huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen.

Miehen henkilöllisyydestä oli aluksi epäselvyyttä, sillä hän oli oman kertomansa mukaan unohtanut ajokorttinsa kotiin. Miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä vähäinen määrä huumausainetta ja ajokortti, josta kävi ilmi, että vuonna 1997 syntynyt mies oli antanut poliisipartiolle väärät henkilötiedot.

Mies oli kaiken lisäksi ajokiellossa, hallusta löytyneestä ajokortista huolimatta. Miestä epäillään tässä vaiheessa törkeästä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä väärän henkilötiedon antamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.