Kammuri-taifuuni riepottelee Filippiinejä, muutamia kuolonuhreja

Myrskytuulet puhalsivat Filippiineillä maanantaina. Lehtikuva/AFP

STT

Kaksi ihmistä on kuollut Filippiineillä Mindoro-saarella Kammuri-taifuunin vuoksi, paikallinen poliisi kertoo. Yksi mies jäi kaatuneen puun alle ja toinen kuoli tuulessa lentäneen puunpalan osuttua häneen.

Lisäksi 33-vuotias mies on kuollut sähköiskuun varmistaessaan kattorakenteiden turvallisuutta ennen myrskyn iskemistä.

Kammuri on riepotellut Filippiinejä kovilla tuulilla ja rankkasateilla. Sadattuhannet ihmiset ovat hakeutuneet tilapäissuojiin, ja pääkaupunki Manilan kansainvälinen lentokenttä on suljettu tuulten vuoksi. Noin 500 lentoa on peruttu ja matkustajia on varoitettu saapumasta lentokentälle. Toistaiseksi ei ole varmaa tietoa siitä, milloin lentoliikenne palaa normaaliksi.

Myrsky on muun muassa repinyt rakennuksista kattoja ja rikkonut ikkunoita.

–  Kartoitamme vielä vahinkoja, mutta näyttää pahalta, sanoi pelastusjohtaja Luisito Mendoza.

Pelastusjohtaja jatkoi, että ainakin yhdellä paikkakunnalla tulvavedet ovat nousseet kattojen tasalle. Lisäksi puita ja sähköpylväitä on kaatunut myrskyn voimasta.

Kammuri jatkaa kulkuaan luoteeseen voimakkaana, mutta hieman heikentyneenä. Tuulet puhaltavat nyt noin 41 metrin sekuntivauhtia, ja tuulen nopeus nousee puuskissa 57 metriin sekunnissa.

Muutoksia urheilukilpailuihin

Myrsky on aiheuttanut muutoksia Manilan seudulla järjestettäviin kansainvälisiin urheilukilpailuihin. Kaakkois-Aasian alueen kisat alkoivat lauantaina, ja niiden on määrä jatkua joulukuun 11. päivään saakka. Esimerkiksi purjelautailukilpailu keskeytettiin, ja triathlon-kilpailun osuuksia on järjestetty alkuperäistä ohjelmaa aiemmin.

Filippiinejä höykyttää joka vuosi keskimäärin parikymmentä myrskyä. Viime aikojen tuhoisin myrsky on ollut hirmumyrsky Haiyan, jonka seurauksena kuoli tai katosi yli 7  300 ihmistä vuonna 2013.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.