Kuudelle syytteet avunannosta maltillisen serbipoliitikon murhaan

Serbipoliitikko Oliver Ivanovic ammuttiin tammikuussa ohi ajaneesta autosta, kun hän oli saapumassa puolueen päämajaan Mitrovicassa. LEHTIKUVA/AFP

STT

Kuutta ihmistä vastaan on nostettu syytteet avuannosta maltillisen serbipoliitikko Oliver Ivanovicin murhaan, kertoi syyttäjä maanantaina. Ivanovic ammuttiin tammikuussa ohi ajaneesta autosta, kun hän oli saapumassa puolueen päämajaan Mitrovicassa.

Syyttäjän mukaan järjestäytyneeseen rikollisryhmittymään kuuluneet epäillyt auttoivat tuntemattomia henkilöitä tekemään murhan saadakseen taloudellista etua ja laajentaakseen kontrolliaan Mitrovicin liike-elämästä ja politiikasta.

Syytettyjen joukossa on muun muassa kolme kosovolaista serbipoliisia ja yksi Ivanovicin puoluetoveri. Kahta muuta vastaan syytteet nostettiin poissaolevina.

Ivanovicia pidettiin maltillisena serbipoliitikkona. Hän oli julkisesti vastustanut serbihallinnon toimia Kosovossa. Ivanovic tuomittiin tammikuussa 2016 yhdeksäksi vuodeksi vankilaan Kosovon sodan aikaisista sotarikoksista, mutta tuomio kumottiin myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.