Lehti: Koululaiset ja "hopeahiukset" osoittivat yhdessä mieltä – Hongkongissa vaaditaan yhä demokratiauudistuksia

Demokratian puolesta protestoivat mielenosoittajat rakensivat lauantaina tiesulkua poliisiaseman edustalla Mongkokin alueella Hongkongissa. LEHTIKUVA/AFP

STT

Hongkongissa noin tuhat nuorta ja iäkästä mielenosoittajaa kokoontui puistoon kaupungin keskustassa vaatimaan vapautta ja demokratiauudistuksia erityishallintoalueelle, kertoo paikallinen South China Morning Post -lehti.

Lauantain rauhanomaisen mielenosoituksen organisoivat koululaiset ja "hopeahiuksiksi" kutsuttu iäkkäiden kansalaisten ryhmä. Järjestäjien mukaan tarkoitus on osoittaa, että mielenosoittajien tavoitteet yhdistävät ihmisiä ikäluokasta riippumatta.

–  Ikäeromme voivat olla suuria, mutta on inspiroivaa, että me kaikki pyrimme kohti samoja ideologioita. Monet meistä ovat väitelleet vanhempiemme kanssa politiikasta ja mielenosoituksista, mutta on inspiroivaa, että monet iäkkäät ihmiset tukevat meitä yhä, sanoi mielenosoituksen nuoremmasta päästä oleva Phoebe Tang lehden mukaan.

Muidenkin mielenosoitusten odotetaan jatkuvan viikonlopun kuluessa, ja sunnuntaille suunnitelluille mielenosoituksille on jo saatu lupia poliisilta. Mielenosoittajia risoo se, että demokratian kannattajat veivät ylivoimaisen voiton Hongkongin aluevaaleissa viime viikonloppuna, mutta hallintojohtaja Carrie Lam ei ole ollut valmis myönnytyksiin.

Mielenosoittajat vaativat muun muassa yleistä äänioikeutta ja vapaata ehdokasasettelua erityishallintoalueelle. Nykyisin Hongkongin hallintojohtajan valitsee Kiinaan kallellaan oleva 1  200-jäseninen valitsijakomitea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.